Friss hírek

Kötelező karácsonyi leállás jöhet a Forma-1-ben

Sajtóhírek szerint újabb kötelező leállás jöhet a Forma-1-ben, méghozzá az ünnepi időszakban – mindezt azért, hogy csökkentsék a csapatok terheit az egyre sűrűsödő program miatt.

A jelenlegi szabályok szerint az F1-es csapatoknak nyáron kell két hétre leállniuk a munkával, és miután jövőre 24 versenyt rendeznek a szezonban, aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a csapattagoknak túl megterhelő lesz a program. Éppen ezért felmerült, hogy ne csak nyáron, hanem télen, az ünnepi időszakban is kötelezően beszüntessék a munkát a csapatok – az ötletet Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is támogatja.

„Szerintem nagyszerű, hogy a szezon most pár héttel korábban befejeződik, mint korábban, hiszen már mindenki a határait feszegeti” – mondta a szakember. „Azt hiszem, tervezünk bevezetni egy leállást a következő évben.”

Hirdetés
 

„Nem mindenki ért egyet ezzel, de én nagyon remélem, hogy meg tudjuk lépni a személyzet miatt, és ez az egy vagy két hét nagyon üdvözlendő lesz majd. A versenycsapat számára, mely rengeteget utazik, ez pozitívum.”

„Számos csapatfőnök szeretné lemásolni azt, ami nyáron van – kezdve legalább a karácsonnyal, majd belemenni az új évbe, két hétre. Nyilván erről még folyik a diskurzus, de voltak pozitív jelzések. Ez a személyzet jólétéről szól.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kötelező karácsonyi leállás jöhet a Forma-1-ben
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!