Kovalainen bízik a McLaren feltámadásában - F1VILÁG.HU

Kovalainen bízik a McLaren feltámadásában

HIRDETÉS

Heikki Kovalainen annak ellenére sem veszítette el motivációját és adta fel a küzdelmet, hogy csapatával egyetemben, borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, és az első öt futamból mindössze csak kettőt fejezett be.

Heikki Kovalainen annak ellenére sem veszítette el motivációját és adta fel a küzdelmet, hogy csapatával egyetemben, borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, és az első öt futamból mindössze csak kettőt fejezett be.

A McLaren finn pilótája összesen négy pontot szerzett az első öt versenyen, így nincs könnyű helyzetben, hiszen már most 37 pont a lemaradása az élen álló Jenson Buttonnal szemben, aki jó eséllyel pályázik az idei bajnoki cím megszerzésére.

Kovalainen azonban nincs elkeseredve, és továbbra is motiváltan tekint a jövőbe, különösen azok után, hogy csapata rengeteget fejlődött az első futam óta.

“Nem rágódom a bánatomon, habár egy kicsit szomorú vagyok. Őszintén szólva úgy vélem, hogy ez inkább személyiségépítő” – mondta a finn versenyző az Autosportnak.

“Mindössze annyi a dolgom, hogy erős, kitartó, és nem utolsó sorban motivált maradjak, hogy a lehető legjobban a munkámra tudjak koncentrálni, mert nagyon egyszerű elveszíteni a hitet, és elkezdeni a különböző dolgokat hibáztatni, és rágódni a problémákon.”

“Úgy gondolom, ezen tovább kell lendülni, magad mögött kell hagyni, és visszavágni. Mindössze ennyit tehetünk, a többi már nem rajtunk múlik.”

A McLaren – riválisaihoz hasonlóan – több kisebb újítással készül a hétvégi Monacói Nagydíjra, ahol reményei szerint tovább csökkentheti lemaradását az élmenőkkel szemben. Kovalainen optimistán várja a hétvégi futamot, és megerősítette, a nehézségek ellenére sem gondolkodik azon, hogy feladja az idei szezont.

“Már nagyon várom a következő futamot” – mondta. “Úgy gondolom, hogy a csapattal már eddig is nagyot léptünk előre. Ez bizakodásra ad okot, és folyamatosan jönnek az új fejlesztések, melyek szintén segíthetnek az előrejutásban, ami motivációt ad.”

“Továbbra is keményen fogok hajtani, nem akarom feladni, és egyszerűen csak elfelejteni az idei szezont. Jó eredményeket akarok elérni, és azt gondolom, erre megvan minden esélyünk.”

Bár a McLaren az idei év egyik leggyengébb hétvégéjét teljesítette Barcelonában, mivel a katalán pálya kihozta az MP4/24 gyengéit, Kovalainen szerint csapatának nincs oka arra, hogy csalódott legyen jelenlegi helyzete miatt.

Hirdetés

“Szerintem nagyon sokan elfelejtik, hogy mennyit fejlődtünk eddig a szezon kezdete óta. Úgy gondolom, hogy a spanyol hétvége volt az első, ahol úgy tűnt, visszaléptünk, pedig csak arról volt szó, hogy a többiek nagyot léptek előre” – magyarázta a finn.

“Minden hétvégén tettünk előre lépéseket, de nem várhatjuk el, hogy mindig nagyot ugorjunk előre. Úgy gondolom, hogy újabb frissítéseket fogunk látni, és bízom abban, hogy sikerül a többiek elé kerülnünk a fejlesztések terén, és ismét befoghatjuk őket.”

“Éppen ezért még nem írom le az idei szezont. Mindössze annyi a dolgom, hogy mindenből, mindig kihozzam a maximumot” – tette hozzá Kovalainen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!