Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Kovalainen: Csak azért nem versenyzek, mert nem fizetek

Vélhetően nem kap több lehetőséget a nagydíjhétvégék pénteki edzésnapjain a Caterham Forma-1-es csapatának tesztpilótája, Heikki Kovalainen.


Vélhetően nem kap több lehetőséget a nagydíjhétvégék pénteki edzésnapjain a Caterham Forma-1-es csapatának tesztpilótája, Heikki Kovalainen.

Az egyszeres futamgyőztes Bahreinben és Spanyolországban is vezethette a maláj kiscsapat autóját a pénteki szabadedzéseken, ám saját bevallása szerint a szezon további részében erre nem fog sor kerülni.

„Szerintem nem” – mondta Kovalainen, majd elárulta azt is, mi volt az oka annak, hogy a szezon elején több alkalommal is lehetőséget kapott a tréningeken.

„Azért volt, mert a csapat nehezen tudta kiértékelni az új elemeket a bajnokság elején.”

A 31 esztendős versenyzőről egyébként nemrégiben azt pletykálták, akár már idény közben átveheti majd Giedo van der Garde helyét a csapatnál. Ami biztos, hogy más versenysorozatok egyelőre nem érdeklik.

„Momentán nem érdekelnek más szériák. Csak a Forma-1. Már idén is sok megkeresést kaptam más sorozatokból, de a szívem a Forma-1-é.”

Kovalainen elmondta, feladata most az, hogy meggyőzzön egy csapatot arról, ő a megfelelő választás, nem pedig egy olyan versenyző, aki tehetős támogatói révén akar ülést szerezni magának.

„Én mindig fizetést kaptam a munkámért. Soha nem kerestem pénzt azért, hogy ülést szerezzek magamnak. Nem tettem így korábban sem, és nem fogom ezt tenni a jövőben sem. Viszont úgy gondolom, a pénz az egyetlen oka annak, hogy jelenleg nem versenyzem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS