Friss hírek

Kovalainen elnézést kért szerelőitől

Heikki Kovalainen elnézést kért a Renault szerelőitől, amiért falnak csapta versenygépét a Kanadai Nagydíj időmérő edzésének első etapjában, mellyel tovább folytatódott számára a rémálom Montrealban.

Heikki Kovalainen elnézést kért a Renault szerelőitől, amiért falnak csapta versenygépét a Kanadai Nagydíj időmérő edzésének első etapjában, mellyel tovább folytatódott számára a rémálom Montrealban.

A finn versenyző pénteken már falnak csapat egyszer az autóját, majd a ma reggeli tréningen elszállt a motorja, melyet ki kellett cserélnie a csapatnak. Kovalainen tehát annak tudatában várta az időmérő edzést, hogy tíz helyes rajtbüntetésben részesül majd a verseny előtt, ám az első etapban elvesztette autója felett az uralmát, és a négyes kanyarban falnak csapta az R27-est.

Heikki ugyan még vissza tudott térni a pályára, csak a tizenkilencedik helyen landolt, ám rajtbüntetésének köszönhetően csak az utolsó pozícióból vághat neki a vasárnapi Kanadai Nagydíjnak.

Hirdetés
 

“Először is köszönetet szeretnék mondani a szerelőknek, akik kimagasló munkát végeztek a hétvége folyamán, hiszen az éjszaka megjavították autómat, majd délelőtt kicserélték a motoromat, és az időmérő első etapjában szintén összerakták törött versenygépemet” – mondta szomorúan Kovalainen.

“Kimagasló munkát végeztek, így nagyon sajnálom, hogy nem tudtam megjutalmazni őket egy jó eredménnyel az időmérő edzésen. Úgy kezdtem meg az időmérőt, hogy tudtam, büntetést kapok a motorcsere miatt, de mindent meg akartam tenni annak érdekében, hogy minél előrébb végezzek. A négyes kanyarban viszont túlságosan keményen hajtottam rá a kerékvetőre, mely megdobta az autómat, elvesztette az irányítást a kocsi hátulja felett, és nekicsapódtam a falnak, melyben a hátsó szárny és a fenéklemez sérült.”

“A csapat ugyan megjavította az autót, de már nem mertem annyit kockáztatni. Bíztam benne, hogy sikerült bejutnom a második körbe, de sajnos nem így lett. Nagyon kemény lesz a holnap délután, de mivel tudjuk, hogy a mezőny végéről rajtolok, ennek fényében állítjuk be az autómat a versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!