Friss hírek

Kovalainen élvezi az életet a McLarennél

Heikki Kovalainen egyszerűen fel nem tudja fogni, miért tartják ridegnek a McLarent, ugyanis elmondta, még egyik csapatánál sem érezte olyan jól magát, mint a wokingiaknál.

Heikki Kovalainen egyszerűen fel nem tudja fogni, miért tartják ridegnek a McLarent, ugyanis elmondta, még egyik csapatánál sem érezte olyan jól magát, mint a wokingiaknál.

A finn pilóta a tavaly decemberben igazolt a brit gárdához, amely borzalmas idényt teljesített 2007-ben. Bár a csapat versenyképes volt, a tavalyi évet beárnyékoló kémügy egyik főszereplőjeként, számos nehézséggel kellett szembenéznie, nem is beszélve arról, hogy vezetőség képtelen volt kijönni Alonsóval, aki végül év végén idő előtt távozott.

Bár még csak néhány hete dolgozik együtt új csapatával, Kovalainen elmondta, teljesen más fogadtatásban részesült, mint amire a sajtóban hallottak után számított.

“Számos történetet hallottam, mielőtt a McLarenhez igazoltam, de fogalmam nincs, hogy honnan származnak ezek a híresztelések” – mondta Kovalainen az e heti teszteknek helyet adó Jerezben.

“Mindenki nagyon barátságos, és a csapat összes dolgozója szeretettel fogadott, nyugodt a légkör, és mindenki nagyon keményen dolgozik. Talán még soha nem voltam ennél boldogabb életem során.”

Kovalainent lenyűgözte a McLaren új autójának eddigi teljesítménye, ám nem kívánt jóslatokba bocsátkozni az idei szezont illetően.

“Már most érzem a különbséget az új autó és a tavalyi Renault között. Semmi extra, inkább minden területen egy pici plusz, ami a köridőkben is megmutatkozik. Úgy érzem, nagyon jó az autó, és a mérnökök is elégedettek, de még túl korai arról beszélni, mennyire is jó valójában. Soha nem lehet tudni, hogy hol állsz a teszteken, mert fogalmad nincs arról, hogy a többiek milyen programon vannak.”

A finn pilóta továbbá azt is elmondta, minden erejével azon lesz, hogy jobb szezonrajtot vegyen, mint a tavalyi évben, mikor igencsak küszködött a Renault-val az első versenyeken.

“Nem készültem fel elég jól fizikailag, mentálisan, és technikailag a tavalyi évre, illetve talán nem töltöttem elég időt a csapattal. Most másképpen készülök, változtattam a felkészülési programomon, és többet tartózkodtam a gyárban. Úgy gondolom, hogy egy jobb versenyzőként indulhatok idén, mint ahogy megkezdtem a tavalyi évet” – tette hozzá Kovalainen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Kovalainen élvezi az életet a McLarennél
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!