Brit Nagydíj

Kovalainen harcba szállna Hamiltonnal 2009-ben

Heikki Kovalainen készen áll arra, hogy javítson teljesítményén, és egy sokkal erősebb versenyzőként, jövőre harcba szálljon Lewis Hamiltonnal a vb-címért, miután elmondása szerint nem volt megelégedve azzal, ahogy első éve alakult a McLarennél.

Heikki Kovalainen készen áll arra, hogy javítson teljesítményén, és egy sokkal erősebb versenyzőként, jövőre harcba szálljon Lewis Hamiltonnal a vb-címért, miután elmondása szerint nem volt megelégedve azzal, ahogy első éve alakult a McLarennél.

A finn pilóta kiválóan kezdte az idei évet, különösen az időmérő edzéseken kápráztatta el a közönséget, azonban a szezon második felében egyre gyengébben teljesített, pedig csapatának akkor lett volna nagyobb szüksége a segítségére.

Annak ellenére, hogy a Magyar Nagydíjon megszerezte első futamgyőzelmét, Kovalainen szerint az idei éve messze volt az ideálistól. A finn pilóta azonban elmondta, nagyon is jól tudja, mi kell ahhoz, hogy fordítson a helyzeten 2009-ben.

“Nem vagyok túlzottan feldobva, különösen az eredmények miatt” – mondta Kovalainen a Mercedes-Benz által szervezett Cars & Stars rendezvényen Stuttgartban. “Úgy gondolom, hogy nem vétettem sok hibát az idei évben, de még így is nagyon nehéz volt az évem.”

“Nem sikerült minden versenyt befejeznünk, és többször voltak problémáim. Autóm megbízhatósága sem volt tökéletes, és volt, amikor egy technikai meghibásodás akadályozott meg abban, hogy jó eredményt elérjek. Azonban meggyőződésem, hogy sokkal jobban fel vagyok készülve a jövő évre, és már alig várom, hogy kezdetét vegye a munka.”

“Bízom abban, hogy több versenyt befejezünk, nem lesz annyi problémánk, és jobb eredményeket tudunk majd elérni a következő idényben.”

Kovalainen egyébként nincs könnyű helyzetben, ugyanis tisztában van azzal, hogy javítania kell teljesítményén a jövő évben, ha meg akarja tartani versenyzői ülését az azt követő években. A McLaren és a Mercedes állítólag már szemet is vetett Robert Kubicára, akit a csapathoz csábíthat, ha a finn nem úgy teljesít, ahogy azt elvárják tőle.

Mindezek ellenére Kovalainen abszolút nyugodt, ugyanis nem lát okot arra, hogy ne tudna javítani teljesítményén 2009-ben.

Arra a kérdésre, hogy az idei év felkészítette-e arra, hogy jövőre harcba szállhasson világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal, Kovalainen a következőket válaszolta: “Igen, azt hiszem.”

“Az idei évben is megvolt az esélyem arra, hogy jobb eredményeket érjek el, de sokszor rajtam kívülálló okok miatt ez nem jött össze. A teljesítményemmel soha nem volt probléma. Ha megnézzük az idei időmérőket, akkor láthatjuk, hogy a sebességem rendben volt. Éppen ezért azt gondolom, hogy már csak a részleteken kell dolgoznunk. Válaszolva a kérdésre, igen, úgy vélem, hogy sokkal jobban fogok majd szerepelni a következő idényben.”

“Egyelőre még nem tudjuk, miként fogunk teljesíteni, és egyáltalán milyen lesz a csomagunk. Azonban meg vagyok győződve arról, hogy egy versenyképes autónk lesz jövőre, és én is megteszek majd mindent annak érdekében, hogy jobb legyen a jövő évem.”

Kovalainen továbbá cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint azzal, hogy Hamilton megnyerte a bajnokságot, automatikusan a másodhegedűs szerepe jut majd neki jövőre.

“Úgy gondolom, tiszta sor, hogy ugyanolyan esélyünk lesz a következő idényben” – tette hozzá a finn versenyző.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS