Kovalainen javítani szeretne teljesítményén - F1VILÁG.HU

Kovalainen javítani szeretne teljesítményén

A McLaren Mercedes finn versenyzője, Heikki Kovalainen tisztában van azzal, hogy javítania kell teljesítményén, ha jobban akar szerepelni a szezon második felében a Forma-1-ben.

A McLaren Mercedes finn versenyzője, Heikki Kovalainen tisztában van azzal, hogy javítania kell teljesítményén, ha jobban akar szerepelni a szezon második felében a Forma-1-ben.

Kovalainen mindössze 24 pontot és egy dobogós helyezést szerzett az idei szezon első kilenc versenyén, bár mentségére legyen szólva, több alkalommal a technika meghibásodása miatt kellett előkelő helyről kiállnia.

Azonban a Brit Nagydíjat követően, ahol megszerezte pályafutása első pole pozícióját, de csak az ötödik helyen végzett az esőáztatta versenyen, Kovalainen úgy érzi, vannak bizonyos területek, melyeken javítania kell majd a szezon második felében.

Arra a kérdésre, hogy kezdi-e otthonosan érezni magát a csapatban, illetve az autóban, Kovalainen a következőket válaszolta: “Bizonyos tekintetben igen. El sem tudom mondani, mennyire jól éreztem magam az autómban, és milyen keményen tudtam hajtani a száraz pályán Silverstone-ban. Minden eddiginél jobb volt az autó teljesítménye.”

“Azonban a verseny bebizonyította, hogy még sokat kell fejlődnöm. Csiszolnom kell még a vezetési stílusomon, és másképpen kell dolgoznom a csapattal, hogy hatékonyabbá tegyük a munkát. Tudom, hogy megvan a sebességem, már csak azt kell elérnem, hogy ezt ki is tudjam hozni magamból a hétvégéken.”

Ami pedig a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjat illeti, Kovalainen úgy gondolja, hogy az MP4/23-as ismét versenyképes lesz, és már alig várja, hogy megtudja, miként alakul a Ferrari és a McLaren közötti párharc a szezon hátralévő részében.

“Autóink erőssége a gyors kanyarokban és a fékzónákban rejlik” – magyarázta a finn pilóta. “Hockenheim egy technikás, közepes gyorsaságú pálya, így nem gondolom, hogy különösebb előnyben leszünk majd riválisainkkal szemben, bár eddig jól ment az autó a helyszínen.”

“Kicsit hasonlít a pálya Magny-Cours-hoz, ahol az idei évben a büntetések miatt nem tudtuk megmutatni valós erőnket, így érdekes lesz majd megnézni, hol is állunk ezeken a típusú pályákon riválisainkhoz képest” – tette hozzá Kovalainen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!