Kovalainen már a következő győzelmekről beszél - F1VILÁG.HU

Kovalainen már a következő győzelmekről beszél

A McLaren Mercedes finn versenyzője, Heikki Kovalainen bízik benne, hogy a Magyar Nagydíjon aratott győzelmét még számos diadal követi a Forma-1-ben, miután nem volt egyszerű számára a szezon első fele.

A McLaren Mercedes finn versenyzője, Heikki Kovalainen bízik benne, hogy a Magyar Nagydíjon aratott győzelmét még számos diadal követi a Forma-1-ben, miután nem volt egyszerű számára a szezon első fele.

Kovalainen kihasználva csapattársa, Lewis Hamilton és a Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa problémáit, a sport történetének 100. futamgyőztesévé avanzsált a hétvégén megrendezett 23. Magyar Nagydíjon.

A finn pilóta, aki eddig nem jutott komolyabb szerephez Hamilton mellett, bízik benne, hogy első futamgyőzelmét még számos diadal követi majd a Forma-1-ben.

“Fantasztikus” – kezdte mondandóját Kovalainen a verseny utáni sajtótájékoztatón. “Hosszú évek óta ezért a pillanatért dolgozom. Mióta tudom, hogy esélyem van bekerülni a Forma-1-be, azon vagyok, hogy javítsak állóképességemen, hogy elérhessem célomat, a futamgyőzelmet. Bízom benne, hogy ez csak az első a sok közül.”

Kovalainen bevallotta, hogy mind Hamilton, mind Massa gyorsabb volt nála a versenyen, azonban hozzátette, keményen hajtott abban bízva, hogy valami problémája lesz Massának – ami be is jött, mert a brazil pilóta Ferrari motorja, három körrel a vége előtt, felrobbant.

“Természetesen nagyon boldog vagyok” – mondta Kovalainen. “Többször volt már esélyem harcolni a győzelemért, de eddig mindig közbejött valami, ami keresztülhúzta számításaimat. A mai napon Lewis és Massa volt a két leggyorsabb pilóta a versenyen. Mindent megtettem annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljak Massára, és bíztam abban, hogy valami problémája lesz, ami végül be is jött.”

“A csapatnak nem volt egyszerű a mai verseny, azonban nagyon keményen hajtottam, és most boldog vagyok, hogy megszereztem pályafutásom első győzelmét a Forma-1-ben. Folyamatosan csökkentettem a különbséget köztem és Felipe között, komoly nyomást gyakoroltam rá, hiszen az autóm az utolsó etapban is kiválóan muzsikált.”

“Az első két etapban óvatosan mentem, mert nem egyszer fordult már elő olyan velem, hogy problémáim voltak a gumikopással, így tudtam, ha ismét ez lesz a helyzet, komoly gondba kerülhetek” – tette hozzá a finn pilóta.

Annak ellenére, hogy megszerezte első futamgyőzelmét, Kovalainen továbbra is a hatodik helyen áll a bajnokságban, 24 ponttal lemaradva élen álló csapattársától, Lewis Hamiltontól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!