Kovalainen máris hozzászokott az új McLarenhez - F1VILÁG.HU

Kovalainen máris hozzászokott az új McLarenhez

HIRDETÉS

A McLaren finn versenyzője, Heikki Kovalainen elégedetten nyilatkozott e heti tesztjét követően, ugyanis meglátása szerint csapata jól áll a felkészüléssel, és eddig minden a legnagyobb rendben van az idei versenygéppel.

A McLaren finn versenyzője, Heikki Kovalainen elégedetten nyilatkozott e heti tesztjét követően, ugyanis meglátása szerint csapata jól áll a felkészüléssel, és eddig minden a legnagyobb rendben van az idei versenygéppel.

Kovalainen az e heti tesztek első két napján próbálhatta ki először az MP4/24-es modellt, miután elmosta az eső portugál tesztprogramját.

A finn pilóta a két nap alatt több mint 150 kört teljesített, és elégedetten nyilatkozott az új autó teljesítményéről, ami elmondása szerint a radikális szabálymódosítások ellenére sem különbözik nagyban elődjétől.

“Jól kezdtünk az új autóval” – mondta Kovalainen. “Javarészt a megbízhatóságon dolgoztunk, és úgy tűnik, hogy minden a legnagyobb rendben. Az új autó nagyban hasonlít elődjéhez, az irányítás, az üléspozíció, és a kényelem nagyon hasonló.”

A finn pilóta egyedül a hátsó gumik túlzott kopását emelte ki, mint negatívum, ám biztos abban, hogy az autó beállításainak és vezetési stílusának finomításával javítani tud a helyzeten, és tökéletes formában kezdheti meg az idei évet.

“Mivel kicsi a tapadás, nagyon óvatosan kell bánnod a gumikkal, különösen itt Jerezben, mely pálya amúgy is eszi az abroncsokat” – magyarázta Kovalainen. “Vigyáznod kell a gumikra, mert nagyon hamar elkophatnak. Véleményem szerint a vezetési stílusomon is változtatnom kell egy kicsit, óvatosabbnak kell lennem némely helyen.”

“Azonban minden bizalmam a csapaté, és biztos vagyok abban, hogy egy újabb versenyképes autót építettek az idei évre. Sokkal magabiztosabb vagyok, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor.”

Bár az idei évben bevezetésre kerülő kinetikus energiatároló rendszer (KERS), és a pilótafülkéből menet közben állítható első szárnyak miatt jóval több dolguk lesz a pilótáknak a versenyeken, Kovalainen úgy érzi, hamar hozzászoknak majd az új technológiákhoz.

“Nem hiszem, hogy komolyabb problémát jelentene hozzászokni ezekhez az új dolgokhoz” – magyarázta. “Csak néhány gombbal van több a pilótafülkében, ez pedig nem jelenthet problémát. Úgy érzem, én elég gyorsan hozzászoktam ehhez, és hamar rutinná vált az extra gombok használata.”

“Vannak helyek, ahol meg akarod nyomni, és vannak helyek, ahol kicsit vissza akarsz venni az első szárnyból: ha úgy érzed egy hosszú etap alatt, hogy változtatni akarsz, akkor azt menet közben megteheted. Úgy érzem, jól tudom kezelni ezt. A KERS is kiválóan működik, eddig semmi nemű problémánk nem volt vele, ami mindenképpen bíztató.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!