Kovalainen megszorongatná a Lotus riválisait

Sikeresen bejutott az időmérő edzés második etapjába, ahol tizenhetedikként zárt a Team Lotus rutinos versenyzője, Heikki Kovalainen.


Sikeresen bejutott az időmérő edzés második etapjába, ahol tizenhetedikként zárt a Team Lotus rutinos versenyzője, Heikki Kovalainen.

A finn pilóta a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nagyon elégedett az eredménnyel, és bízik abban, hogy a holnapi versenyen is sikerül a legtöbbet kihozni az autóból.

„Nagyon elégedett vagyok. Az időmérő előtt tudtuk, hogy nagyon fontos lesz a legtöbbet kihozni a slick gumikból, mert számítottunk az esőre” – magyarázta Kovalainen.

„A Q1 elején sikerült összeraknom egy tisztességes kört, és majdhogynem azonnal mindent kihoztam az autóból. Aztán amikor kimentem egy újabb etapra, az eső rákezdett, de amíg száraz volt a pálya, mi már ott voltunk, ahol lenni szerettünk volna, és az egész csapat nagyon elégedett azzal, ahogy zárult ez az időmérő.”

Kovalainen hozzátette, reméli, hogy vasárnap képesek lesznek előrelépni, és harcolhatnak azokkal a csapatokkal, melyek előttük foglalnak helyet a rajtrácson.

„Remélhetőleg jó versenyt futhatok a tizenhetedik helyről. Tudom, hogy az egész csapat nagyon jól dolgozik együtt, és még ha a teljesítményünk nincs is ott, sikerül mindenkit kihozni az autóból, és támadhatjuk az előttünk lévő csapatokat.”

„Erre törekszünk második idényünkben, tehát a maihoz hasonló napok nagyon kielégítőek számomra, és a csapat számára is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!