Kovalainen nem bánja, hogy kockáztatott - F1VILÁG.HU

Kovalainen nem bánja, hogy kockáztatott

Heikki Kovalainen egyáltalán nem bánja, hogy a Renault kockáztatott az Európa Nagydíj utolsó szakaszában, és mielőtt még elkezdett volna esni az eső, feltette autójára az intermediate abroncsokat.

Heikki Kovalainen egyáltalán nem bánja, hogy a Renault kockáztatott az Európa Nagydíj utolsó szakaszában, és mielőtt még elkezdett volna esni az eső, feltette autójára az intermediate abroncsokat.

Annak ellenére, hogy megérkezett a várt eső, a taktika nem jött be, ugyanis Kovalainen visszacsúszott az ötödikről a nyolcadik helyre. Mindezek ellenére a finn versenyző nem bánja, hogy csapata kockáztatott.

“Őszintén mondom, nincs mit hozzáfűznöm a mai délutánhoz” – kezdte Kovalainen. “Kockáztattunk, különösen az utolsó kiállásom alkalmával, mikor idő előtt feltettük az esős abroncsokat, ami végül nem jött be. Vigyáznom kellett a gumijaimra, míg száraz folt a pálya, és ezzel rengeteg időt vesztettem, így nem tudtam előnyhöz jutni.”

“Mivel az ötödik pozícióban autóztam, és még hátra volt egy kiállásom, el lehetett gondolkodni azon, hogy kockáztassunk. Sajnos nem jött össze. Nem volt egyszerű a mai nap a csapat számára, de legalább szereztünk egy pontot” – folytatta a finn versenyző. “A jövő héten egy nagyon fontos tesztprogramot hajtunk végre, az utolsót a nyári szünet előtt, ahol sok kérdésünkre választ kell kapnunk, ha harcba szeretnénk szállni ellenfeleinkkel a Magyar-, illetve a Török Nagydíjon.”

Giancarlo Fisichella számára sem sikerült jól a mai verseny. Az olasz pilóta sok időt vesztett azáltal, hogy egy extra kört teljesített a száraz gumikon a vizes pályán, majd várnia kellett a boxban Kovalainenre.

“Lehetőségünk volt arra, hogy jól szerepeljünk a versenyen, de sajnos ezt nem tudtuk kihasználni” – mondta Fisichella. “Sok időt vesztettem azzal, hogy egy extra kört teljesítettem a slick gumikkal a futam elején, aztán pedig várnom kellett Kovalainen kerékcseréjére a boxban. Ezt követően nehéz autóval köröztem, és bár az egyensúllyal nem volt gond, a teljesítménye hagyott némi kivetnivalót maga után. Kemény hétvégén vagyunk túl, és most minden eddiginél intenzívebben kell dolgoznunk, hogy a Magyar Nagydíjon jobbak legyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!