Friss hírek

Kovalainen: Sokkal többre vagyok képes

Heikki Kovalainen elmondta, még nem mutatta meg valós erejét, és úgy érzi, sokkal többre képes, mint amit az idei évben eddig mutatott a McLaren színeiben.

Heikki Kovalainen elmondta, még nem mutatta meg valós erejét, és úgy érzi, sokkal többre képes, mint amit az idei évben eddig mutatott a McLaren színeiben.

A finn versenyző, aki a Renault-tól igazolt a brit gárdához az idei évben, eddig tartani tudta a lépést csapattársával, Lewis Hamiltonnal, ám nem állt mellette a szerencse, ezért nincs több világbajnoki pont a neve mellett.

Kovalainen önhibáján kívül hatalmas balesetet szenvedett Spanyolországban, majd az elmúlt versenyen már a rajtnál összeütközött Kimi Raikkönen Ferrarijával, pedig a vezetőség szerint meg is nyerhette volna a török futamot.

Hirdetés
 

A McLaren versenyzője bevallotta, őt is meglepte, milyen gyorsan alkalmazkodni tudott új csapatához, ám figyelmeztetett, sokkal több van még benne, így a jövőben jobb eredményeket várhatnak tőle.

“Biztos vagyok benne, hogy még sok van bennem, és versenyről versenyre javulok” – mondta Kovalainen Monacóban. “Az első versenytől kezdve jól mentem, de szerintem ennél is jobb leszek a jövőben. Meggyőződésem, hogy többre vagyok képes. Célom az, hogy még jobban szerepeljek, és ezért mindent megteszek. Folyamatosan javítok a teljesítményemen.”

A 26 éves versenyző azt is elmondta, nagyon jól érzi magát a McLarennél, és ez is nagyban közrejátszik abban, hogy már az elejétől fogva tartani tudja a tempót csapattársával, és jól szerepel a versenyhétvégéken.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt dolgozhatok, és már sokkal jobban ismerem a csapatot, mint a szezon elején. Tudom, hogyan mennek a dolgok, és miként dolgoznak a hétvégék alatt. Sokkal többre leszek képes, abban biztos vagyok, mindig egy kicsivel erősebb leszek. Őszintén szólva, egy kicsit meglepett a téli időszak alatt, hogy milyen gyorsan alkalmazkodni tudtam új környezetemhez, és szinte azonnal hozzászoktam az autóhoz. Jól érzem magam a csapatban.”

Bár a két héttel ezelőtt megrendezett Török Nagydíjat a vezetőség szerint akár meg is nyerhette volna, miután életében először az első sorból vághatott neki a versenynek, Kovalainen elárulta, nem rágódik a történteken.

“Nem akarok többet erre gondolni” – mondta, mikor a török futamról kérdezték. “Törökország már a múlté, most csakis Monacóra koncentrálok. Soha nem teszem fel magamnak azt a kérdést, hogy mi lett volna, ha. Nem gondolkodom ezen. Két órával a versenyt követően már a Monacói Nagydíjra koncentráltam. Így mennek ezek a dolgok a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!