Kovalainen szerint feltámadt a Renault - F1VILÁG.HU

Kovalainen szerint feltámadt a Renault

Heikki Kovalainen szerint e Renault visszatért a megszokott kerékvágásba, miután a Francia Nagydíj szombati időmérő edzésén eddigi legjobb kvalifikációs eredményét érte el az idei esztendőben.

Heikki Kovalainen szerint e Renault visszatért a megszokott kerékvágásba, miután a Francia Nagydíj szombati időmérő edzésén eddigi legjobb kvalifikációs eredményét érte el az idei esztendőben.

A Renault duója indulhat a harmadik sorból a mai versenyen. Bár a kezdeti nehézségek után mindenki leírta a világbajnok csapatot, Kovalainen most úgy gondolja, hogy a Renault visszatért, és már a hétvégén felveheti a versenyt a remek formában lévő BMW Sauberrel.

“Úgy gondolom, ha minden jól alakult volna, és nincsenek problémáink, akkor mindkét BMW-t megelőzhettük volna” – mondta a finn versenyző, aki csapattársa mögül, a hatodik helyről rajtolhat. “Megvan a sebességünk, ami megnyugtató. Természetesen soha nem lehet tudni, mi fog történni a következő hétvégén, és biztos vagyok benne, hogy keményen dolgoznak majd, hogy előttünk maradjanak. Viszont most úgy tűnik, hogy ők a legközelebbi riválisaink, és ha megverjük őket, már csak a McLaren és a Ferrari lesz előttünk.”

“Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy legalább olyan keményen dolgozunk, mint a szezon kezdete óta. A csapat kiváló munkát végzett, és sikerült kijavítania a problémákat. A szezon még csak most kezdődött el számunkra, keményen kell hajtanunk, hogy mindenkit magunk mögé utasítsunk” – folytatta Kovalainen, aki dicsérte az R27-es egyenletességét.

“A legszembetűnőbb különbség a kezdetek óta, maga az autó. Teljesen más vezetni, sokkal egyszerűbb, és jóval egyenletesebb. Olyan keményen hajthatom, amennyire csak akarom. Természetesen az elmúlt versenyeken sokat dolgoztunk azon, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt, és mivel nem voltak komolyabb problémáink, zavartalanul folyhatott a munka. Ha falnak csapod az autód, vagy nem fejezed be az edzéseket, az nem segít. A dolgok most összejöttek.”

Kovalainen úgy gondolja, jobb helyen is végezhetett volna a szombati időmérő edzésen, ha szervójával nincs gond. A finn pilóta azonban nem aggódik emiatt, ugyanis csapata kicserélte a meghibásodott elemet.

“Kicseréltük az egységet. A szabályok értelmében, ha ilyen dolog elromlik, akkor annak cseréjét engedélyezi a FIA. Szóval ki tudtuk javítani a problémát. Ez nem gond. Jó helyről rajtolok, és bízom benne, hogy minden rendben lesz a versenyen” – tette hozzá Heikki.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!