A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Kovalainen szerint sok van még az új Lotusban

Heikki Kovalainen szerint hatalmas a potenciál a Lotus idei modelljében, de azzal is tisztában van, hogy csapatának időre van szüksége ahhoz, hogy kiaknázza a T127-ben rejlő lehetőségeket.

Heikki Kovalainen szerint hatalmas a potenciál a Lotus idei modelljében, de azzal is tisztában van, hogy csapatának időre van szüksége ahhoz, hogy kiaknázza a T127-ben rejlő lehetőségeket.

A finn versenyző csütörtökön próbálhatta ki először csapata új autóját Jerezben, ahol az időjárási körülmények messze nem voltak ideálisak az esőzések miatt.

Kovalainen a nagy esőben ki is csúszott a pályáról, és nekicsapódott a gumifalnak, aminek következtében letört autójának első vezetőszárnya. Pótalkatrész hiányában pedig idő előtt, mindössze 30 kör után befejeződött számára a körözés.

A McLaren egykori versenyzője azonban a történtek ellenére elégedett, mert bár sajnálja, hogy hibázott, abszolút jók az első benyomásai az új autóról.

“Úgy gondolom, hogy megvan benne a potenciál” – mondta. “Az első benyomásaim a reggeli edzésen jók voltak. Az autó kiválóan viselkedik a lassú kanyarokban. Még nincs meg a megfelelő tapadása, és azt gondolom, hogy a gyors kanyarokban sok időt veszítünk, részben a beállítási problémák miatt.”

“Az autó egy kicsit még nehéz, idő kell ahhoz, hogy könnyebbé tegyük, és akkor még több lehetőségünk lesz játszani az egyensúllyal. Azonban azt gondolom, hogy az autó alapjaiban kiváló. Azonnal élveztem a vezetést.”

“Egy kisebb hidraulikus problémától eltekintve, minden rendben volt, és csak az én hibám miatt nem tudtunk több kört megtenni, amit nagyon sajnálok, és ezúton is elnézést kérek a csapattól a történtek miatt.”

“A szerdai napunk sokkal jobban sikerült, aminek örülök, hiszen fontos, hogy minél több kilométert megtegyünk, mert csak így bukkanhatunk rá a problémákra, máskülönben azok élesben, a szezonnyitón jönnek majd elő Bahreinben.”

Kovalainen a tavalyi évben a mezőny egyik legjobb, ha nem a legjobb motorját, a Mercedes V8-as erőforrását használta a McLarennél, most viszont a három év kihagyás után visszatérő Cosworth egysége hajtja versenygépét.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a motorról, a finn pilóta a következőket mondta: “Úgy gondolom, hogy ami a motorerőt illeti, nincs túlságosan lemaradva. Nyilván nem annyira jó, de így az elején elég jók az érzéseim.”

“A vezethetősége kiváló, még a Mercedes motorjával összehasonlítva is. Véleményem szerint jelenleg ez a legerősebb eleme az autónak, és a Cosworth szakemberei fantasztikus munkát végeztek, azt kell, hogy mondjam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!