Kovalainen ül be Räikkönen helyett az utolsó két futamon

Ahogyan arra számítani lehetett, Heikki Kovalainen ülhet be a 2013-as szezon utolsó két versenyén a műtéte miatt távolmaradó Kimi Räikkönen helyére a Lotus Forma-1-es csapatánál.


Ahogyan arra számítani lehetett, Heikki Kovalainen ülhet be a 2013-as szezon utolsó két versenyén a műtéte miatt távolmaradó Kimi Räikkönen helyére a Lotus Forma-1-es csapatánál.

A hírt csütörtök délután erősítette meg az enstone-i alakulat.

„Nyilvánvalóan gyorsan kellett lépnünk, miután Kimi bejelentette, hogy nem tud részt venni a szezon utolsó két futamán – nehéz helyzetben találtuk magunkat, hiszen el kellett döntenünk, ki ül majd be az autóba Austinban és Sao Paulóban” – mondta Eric Boullier csapatfőnök.

„Egyrészt ott volt tartalékversenyzőnk, Davide Valsecchi, aki egy igazán tehetséges fiatal versenyző, másrészt pedig lehetőségünk volt egy Forma-1-hez szokott versenyzőt szerződtetni Heikki Kovalainen személyében.”

„Bár továbbra is maximálisan hiszünk Davide képességeiben, nyilván szoros csatát vívunk a konstruktőri pontversenyben, szóval úgy döntöttünk, hogy a tapasztalt Heikkit ültetjük autónkba, mivel szeretnénk a lehető legjobb pozícióban zárni a szezont.”

„Köszönetet kell mondanunk Tony Fernandesnek és a Caterham F1-es csapatának a profi hozzáállásért, és azért, hogy lehetővé tették, hogy Heikki csatlakozzon hozzánk a szezon utolsó két futamára.”

Természetesen maga Kovalainen is rendkívül boldogan nyilatkozott a lehetőség kapcsán.

„Ez egy fantasztikus lehetőség számomra. Láthattuk idén, hogy az E21-es versenygép egy olyan konstrukció, mely képes a futamgyőzelemre és a dobogós eredményekre, szóval keményen fogom nyomni, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el” – mondta a finn tehetség, aki korábban a Renault, a McLaren és a Caterham színeiben is versenyzett már a Forma-1-ben.

„Kihívás lesz beülni az autóba úgy, hogy nem versenyeztem még idén, de jól ismerem az enstone-i csapatot, szóval nincsenek kétségeim afelől, hogy gyorsan felveszem a tempót.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!