Költségplafon-ügy

Kovalainent nem törték le a kezdeti nehézségek

Annak ellenére, hogy eddig nem szerepelt túl fényesen az idei évben a McLaren színeiben, Heikki Kovalainen elmondta, semmit nem vesztett önbizalmából, és magabiztosan várja a következő megmérettetéseket.

Annak ellenére, hogy eddig nem szerepelt túl fényesen az idei évben a McLaren színeiben, Heikki Kovalainen elmondta, semmit nem vesztett önbizalmából, és magabiztosan várja a következő megmérettetéseket.

A finn versenyző, aki az év elején csatlakozott a wokingiakhoz, az első nyolc futamon mindössze 20 pontot szerzett, pontosan 18-cal kevesebbet, mint csapattársa Lewis Hamilton, aki négy alkalommal állhatott fel a dobogóra, és két győzelmet aratott.

Kovalainen eközben csak egyszer ünnepelhetett a pódiumon, mikor a harmadik helyen végzett a szezon második állomásának helyet adó Maláj Nagydíjon.

Hirdetés
 

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a McLaren finn pilótája több alkalommal a technika meghibásodása miatt nem tudta befejezni a futamot, pedig voltak kiváló lehetőségei.

Kovalainen azonban elmondta, mindezek ellenére sem omlott össze, továbbra is bízik a képességeiben, és biztos abban, hogy amint egy problémamentes hétvégét teljesíthet, azonnal szolgáltatni fogja az eredményeket.

“Nem érzem, hogy vesztettem volna önbizalmamból a problémák miatt” – mondta Kovalainen az Autosportnak. “Volt néhány igen kemény versenyem, de az időmérőkön rendre jól teljesítettem. A futamokon viszont nem jött ki a lépés, technikai problémáim voltak, és elég nagyot buktam Barcelonában.”

“Nem sikerült egy tökéletes versenyt összeraknom. Magny-Cours-ban azonban pont fordított volt a helyzet, az időmérőn büntetést kaptam, de a vasárnapi versenyen kiválóan mentem, nagyon erős voltam. Éppen ezért nem hiszem, hogy ez bármilyen kihatással lenne az önbizalmamra.”

“Természetesen a csapat összes dolgozója azon fáradozik, hogy minél jobb eredményeket érjünk el az idei évben, és végre egy olyan hétvégét teljesíthessek, ahol semmi nem hátráltat és úgy vezethetek, ahogy csak akarok” – magyarázta Kovalainen.

Bár a Ferrari fölényes diadalt aratott Magny-Cours-ban, és sokak szerint abszolút esélyesként várhatja a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjat, Kovalainen biztos benne, hogy csapata is megfelelően felkészül hazai versenyére, és jól szerepelhet majd Silverstone-ban.

“Elégedett vagyok az autóval, és úgy érzem, hogy nagyon erős a jelenlegi csomagunk” – magyarázta a finn pilóta. “Természetesen a tesztek alapján nagyon nehéz lenne megmondani, ki az abszolút esélyes, de egy biztos, a Ferrari nagyon erős lesz ezen a pályán, mint ahogy mindenhol.”

“Azonban emiatt nem kell túlságosan aggódnunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy javítsunk autóink teljesítményén, és biztos vagyok abban, hogy versenyképesek leszünk a jövő hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kovalainent nem törték le a kezdeti nehézségek
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!