Közel 120 ezer látogató a WSR családi- és versenyhétvégéjén - F1VILÁG.HU

Közel 120 ezer látogató a WSR családi- és versenyhétvégéjén

Hatalmas tömeg, megannyi látni- és kipróbálnivaló, számos, gazdára talált relikvia és átszellemült boldog arcok a Hungaroringen.

Hatalmas tömeg, megannyi látni- és kipróbálnivaló, számos, gazdára talált relikvia és átszellemült boldog arcok a Hungaroringen.

2007. július 14-15-én első alkalommal került megrendezésre a WSR családi-és versenyhétvégéje a Hungaroringen. A nemzetközi versenysorozat ithoni sikerét mutatja, hogy közel 120 ezer ember látogatott ki a rekkenő hőségben a mogyoródi pályára, hogy megismerkedhessen az autóversenyzés e kategóriájával, ahol az alig 20 éves pilóták hihetetlen profizmusról tesznek tanubizonyságot.

A látványos és izgalmas futamok mellett Baumgartner Zsolt körözött a pályán az ING Renault F1-es csapat színeiben, amely bemutatót hatalmas ováció követte. A hétvége egyik jeles szervezője úgy nyilatkozott, hogy “bár a pilóták a fülsiketítő zaj ellenére keveset hallanak a szurkolásból, mégis érzik a feléjük irányuló szeretetet és drukkolást, ami hatalmas önbizalmat és lendületet ad számukra”. Ezt az érzést a World Series by Renault három szériájának pilótái is megtapasztalhatták, akik elsőre valószínűleg ismeretlenül, azonban jövőre már esetleg kedvencként csillogtathatják meg képességeiket a nézők előtt.

A rendezvényről nem hiányozhattak a Renault veterán gyöngyszemei, valamint történelmi versenyautói és nem utolsósorban neves pilótái sem, mint például Jean Ragnotti és René Arnoux, akik bár az aktív sporttól visszavonultak, ám vezetni egyáltalán nem felejtettek el, sőt egy-egy híres piruettet is bemutattak a lelkes közönségnek.
Az autóversenyzés egy-egy fortélyát a Clio Kupa versenyzői is megvillantották, hiszen a a magyar gyorsasági szakág e szériája is debütált a WSR egyik futamaként.

Azok, akik a benzingőz helyett a Családi, valamint az Innovációs szigetet választották, számos szórakoztató tartalmas program közül válogathattak. A Vöröskereszt illetve az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága révén pedig vezetői készségüket és képességüket is próbára tehették az érdeklődők.

A kétnapos rendezvény végén a nézők arcukon boldog mosollyal és néhányan a fantasztikus élmény megőrzése érdekében, karjukon egy-egy használt slick gumival távoztak a World Series by Renault hétvégéjéről, mert hiszen ebben a szériában ez is szabad.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!