Friss hírek
Next
Prev

Közel a megállapodás: Visszatérhet a McLaren-Mercedes!

Mika Häkkinen leads in Interlagos followed by his McLaren's teammate David Coulthard in 1998, Brazilian Grand Prix
A legfrissebb hírek szerint 2021-től ismét a Mercedes motorjait használná a Forma-1-ben a McLaren csapata.

A wokingi gárda 1995 és 2014 között dolgozott együtt a stuttgarti gyártóval, Mika Häkkinennel 1998-ban és 1999-ben, Lewis Hamiltonnal pedig 2008-ban szereztek világbajnoki címet.

Partnerségük után, 2015-ben a McLaren a Hondával lépett szövetségre, együttműködésük azonban kiábrándítóan alakult, így a McLaren 2018-ban már a Renault erőforrásait használja, és szerződésük szerint használja egészen 2020 végéig.

Lapértesülések szerint azonban az istálló nemrégiben kinevezett új csapatfőnöke, Andreas Seidl afelé hajlik, hogy ismét a Mercedesszel lépjenek szövetségre.

A Motorsport.com című lap jelentése szerint a felek közti egyeztetések már előrehaladott állapotban vannak, sőt, közel a megállapodás. A McLaren és a Mercedes mindenesetre nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

A Mercedes egyébként nemrég jelentette be, 2025-ig szóló szerződést kötött a Williamsszel, és amennyiben a McLarennel is együttműködnek, az azt jelentené, hogy minden további beszállítói szerződést csak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jóváhagyásával hozhatnának tető alá. Ha tehát folytatni akarnák partnerségüket a Racing Point csapatával is, a szövetség engedélyére volna szükségük – ez azonban vélhetően csak formalitás lenne.

Ha a McLaren 2021-től Mercedes-motorokra váltana, jelenlegi beszállítójuk, a Renault partnercsapat nélkül maradna. Ennek ellenére úgy hírlik, a franciák egyáltalán nem bánnák, ha kizárólag saját gyári csapatukra kellene összpontosítaniuk…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Közel a megállapodás: Visszatérhet a McLaren-Mercedes!
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata