Friss hírek

Közel a szakításhoz Leclerc és a Ferrari?

Olasz médiajelentések szerint komoly próbatétel előtt áll Charles Leclerc és a Ferrari kapcsolata a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon történtek után, és az sem kizárt, hogy a felek külön utakon folytatják hamarosan.

Charles Leclerc a 2019-es évre Kimi Räikkönent váltotta a patinás olasz istállónál, és bár sebessége és tehetsége megkérdőjelezhetetlen, az évad első versenyein nem tudott jó eredményeket elérni – nemegyszer a Ferrari hibái, illetve stratégiai döntései miatt.

Leclerc nagy reményekkel érkezett hazai versenyére, Monacóba, ahol azonban már az időmérőn megpecsételődött a sorsa: egy stratégiai hiba miatt a monacói már a Q1-ben kiesett, így csak a 15. helyről várhatta a versenyt.

Hirdetés
 

A futamon aztán Leclerc határozottan próbált előrejutni: merész előzésekkel próbálkozott, Nico Hülkenbergbe azonban beletört a bicskája. A Ferrari versenyzője a Rascasse-ban akarta előzni a németet, ám összeütköztek, Leclerc pedig fel kellett, hogy adja a versenyt.

A Formula Passion című olasz lap pedig már arról ír, Leclerc és a Ferrari között egyre rosszabb a kapcsolat, és ez akár odáig vezethet, hogy a monacói távozik Maranellóból.

„A Monacói Nagydíj valószínűleg nagyon sokba kerül a Ferrarinak” – írja cikkében a lap, mely szerint a Ferrari és Leclerc menedzsmentje közti kapcsolat „közel áll a törésponthoz”.

A lap szerint Leclerc lényegében kinyilatkoztatott Monacóban bevállalós versenyzésével, a Ferrari ugyanis kifejezetten azt kérte tőle, óvatosan próbáljon meg feljebb kapaszkodni a pontszerzés reményében.

„Segélykiáltását” pedig állítólag a rivális csapatok is meghallották: úgy hírlik, szolgálatai iránt egy másik topcsapat érdeklődhet, ahol hamarosan elérhetővé válhat egy versenyzői ülés.

A lap értesüléseit persze érdemes fenntartásokkal kezelni: mi a magunk részéről nehezen tudjuk elképzelni, hogy Leclerc és a Ferrari kapcsolata fordulóponthoz érkezett, sokkal inkább az olasz sajtó nyomásgyakorlása lehet az, ami az efféle teóriákat útnak indítja…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Közel a szakításhoz Leclerc és a Ferrari?
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!