Friss hírek

Közel az 1000 lóerőhöz a Ferrari F1-es motorja is

Fotó: Scuderia Ferrari

Nemcsak a Mercedes, hanem a Ferrari is átlépheti az 1000 lóerős álomhatárt V6-os motorjával 2018-ban.

Andy Cowell, a Mercedes motorrészlegének vezetője még decemberben nyilatkozott úgy, nagyon közel kerültek ahhoz, hogy átlépjék az 1000 lóerőt V6-os erőforrásukkal. Mindez azért komoly eredmény, mert a német gyártó 2016-ban jutott túl a 900 lóerőn, ráadásul tavalyi motorja a próbapadon már 50 százalékos hőhatékonysággal üzemelt.

Viszont nemcsak a Mercedes, hanem a Ferrari motorja is igazán ütőképesnek bizonyult tavaly: a GPS-adatok alapján az olaszok mindössze 15 lóerővel voltak lemaradva a Mercedestől, és olasz sajtóhírek szerint mostanra az olaszok is már az 1000 lóerős ajtón kopogtatnak.

A Ferrari mérnökei állítólag rendkívül komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy „diétára fogják” V6-os aggregátjukat, a Mercedes egyik előnye ugyanis az volt a maranellóiakkal szemben, hogy erőforrásuk valamivel könnyebb volt.

A neves olasz újságíró, Lao Turrini nemrég arról számolt be, a Ferrari a Mercedeshez hasonlóan a próbapadon már elérte az 1000 lóerős csúcsteljesítményt.

Turrini szerint a Ferrari bizakodva várja az új szezont, bár a február végi, barcelonai tesztek adják meg a legfőbb válaszokat a felmerülő kérdésekre.

„Aerodinamikai oldalról a szélcsatornában mért adatok fontos lépést mutatnak, habár csak az első, barcelonai teszteken lehet jobban megérteni a helyzetet” – fogalmazott a szakíró.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek