Közel az 1000 lóerőhöz a Mercedes V6-os motorja - F1VILÁG.HU

Közel az 1000 lóerőhöz a Mercedes V6-os motorja

HIRDETÉS
2017 Malaysian Grand Prix, Saturday – Wolfgang Wilhelm

A Mercedes közel jár ahhoz, hogy 1000 lóerőt is kihozzon jelenlegi, V6-os F1-es motorjából – mindezt a németek motorfőnöke, Andy Cowell árulta el a minap.

A Mercedes a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta dominál a Forma-1-ben – sorozatban négy egyéni és négy konstruktőri világbajnoki címet nyert.

A német gyártó tavaly már átlépte a 900 lóerős határt erőforrásával, most pedig már ahhoz is közel jár, hogy meglegyen az 1000 lóerő.

„Közel vagyunk hozzá” – mondta Andy Cowell, a motorrészleg vezetője a Motorsport.com-nak. „Meggyőződésem, hogy meg fog történni.”

A Mercedes idén már elért egy komoly mérföldkövet V6-os erőforrásával, hiszen azt a próbapadon 50 százalékos hatékonysággal tudta működtetni – magyarán, az több energiát termelt, mint amennyit felhasznált.

Arra a kérdésre, hogy ezt a hőhatékonyságot mikor sikerül átültetni a versenypályára is, Cowell így felelt: „Ezt a következő év első korai szakaszában tudjuk megválaszolni.”

„Látnunk kell, hogy alakul a motorfejlesztés a télen. Az csak egy dolog, hogy egy motor a próbapadon működik. Ha a köridőt nézzük, fontos javítani a technológián, hogy az autó aerodinamikájából és erőforrásából is a legjobb teljesítményt hozzuk ki. Meglátjuk, ez hogy alakul.”

A Mercedes első turbó-hibrid motorja 2014-ben 44 százalékos hőhatékonysággal üzemelt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!