Friss hírek

Közleményben kritizálja az F1-et az Alfa Romeo

Egyedüli csapatként az Alfa Romeo kritizálta hivatalos közleményben a Forma-1 vezetőségét a múlt vasárnapi Belga Nagydíjjal kapcsolatban.

A Forma-1 mezőnye nem tudott versenyezni az esős időjárási körülmények miatt Spa-Francorchamps-ban, mégis végeredményt hirdettek, mivel a versenyzők két kört megtettek a biztonsági autó mögött. A szabályok szerint ebben az esetben lehetőség volt arra, hogy fél pontokat osszanak.

A Forma-1 vezetőségét komoly kritikákkal illették a történtek miatt, hiába védekeztek azzal, hogy nem üzleti megfontolásból, hanem a verseny reményében küldték pályára a pilótákat bő 3 órás csúszás után.

Hirdetés
 

Abban mindenki egyetért, hogy a jövőben változtatásra lesz szükség a hasonló esetek elkerülése érdekében, az Alfa Romeo csapata ugyanakkor közleményben adott hangot nemtetszésének a Belgiumban történtek kapcsán.

„Óriási köszönettel tartozunk hihetetlen rajongóinknak, akik órákig vártak a verseny kezdésére, dacolva a körülményekkel” – áll a csapat közleményében. „Türelmetek és eltökéltségeket miatt ti vagytok az igazi nap versenyzői!”

„Hónapok óta vártunk már arra, hogy tele legyenek a lelátók rajongókkal, akik támogatják csapatunkat és a sportunkat. Sajnos nem tudtunk show-val szolgálni nektek vasárnap.”

„A döntés, hogy nem versenyzünk ilyen körülmények között, helyes volt a versenyzők, a sportbírók és maguk a nézők biztonsági érdekében. A helyzetet viszont sokkal jobban lehetett volna kezelni azzal, hogy egyáltalán nincs az a ’verseny’, amit láttunk: ez a végkifejlet fáj mindannyiunknak, de különösen a rajongóinknak, akik nem kapták meg azt a show-t, amiért kijöttek.”

Az Alfa Romeo szerint a Forma-1-nek nagyon oda kell figyelnie arra, hogy a jövőben hogyan kezeli a hasonló helyzeteket.

„Bízunk abban, hogy voltak megtanult leckék vasárnap, olyanok, melyeknek hála fejlődhetünk a működésünkben, és olyan helyzetbe hozhatjuk támogatóinkat, amilyet megérdemelnek. Még egyszer, nagyon hálásak vagyunk a rajongóknak, ti voltatok az egyetlenek, akik őszintén ragyogtak Spában.”

A csapatnál egyébként joggal csalódottak: Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen végül a 13. és 18. helyen zárták a futamot, rajtuk kívül csak a Haas csapata nem szerzett pontot Belgiumban. A svájci-olasz istálló közvetlen riválisa, a Williams 10 pontot gyűjtött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!