Közleményben reagált az AlphaTauri az összeesküvés-elméletekre - F1VILÁG.HU

Közleményben reagált az AlphaTauri az összeesküvés-elméletekre

Közleményben volt kénytelen reagálni az összeesküvés-elméletekre és a Holland Nagydíjat követő zaklató üzenetekre az AlphaTauri Forma-1-es csapata.

A faenzai kiscsapat azért vált céltáblává a vasárnapi verseny után, mert Yuki Tsunoda meglehetősen furcsa körülmények között esett ki. A japán pilóta bokszkiállása után arra panaszkodott, nem rögzítették megfelelően az egyik kerekét, csapata ezért azonnal megállj parancsolt neki. Miután kiderült, valójában minden rendben az autóval, Tsunoda folytatta a versenyt, ám ismét a bokszba hívták, meg kellett ugyanis lazítania biztonsági övét, amit néhány perccel korábban kicsatolt. A fiatal versenyző aztán visszatért a pályára, ám néhány kanyarral később kénytelen volt leparkolni.

Az AlphaTauri egyelőre vizsgálja a technikai probléma okát, ám miután a Tsunoda félreálló autója miatt életbe léptetett virtuális biztonsági autós protokoll kedvezett a testvércsapat világbajnok pilótájának, Max Verstappennek, sokan azonnal elkezdtek találgatni.

Egyesesek szerint az AlphaTauri szándékosan küldte vissza a pályára Tsunodát, hogy előnybe hozzák Verstappent, ráadásul a verseny után a Red Bull Racing vezető stratégiáját, Hannah Schmitzet is támadó üzenetekkel bombázták. Ezt követően adott ki sajtóközleményt az AlphaTauri.

„Hihetetlenül elkeserítő volt olvasni bizonyos nyelvezetet és véleményt, ami csapatunk és a Red Bull Racing stratégiai vezetője, Hannah Schmitz felé címeztek. Az ilyen gyűlöletes viselkedést nem lehet tolerálni, a szabálytalanság vádja pedig elfogadhatatlan, valótlan és teljesen tiszteletlen Hannah-val és velünk szemben” – áll a közleményben.

„Mi mindig függetlenül, tisztességesen, a legmagasabb szintű tisztelettel és sportszerűséggel versenyeztünk. Yukinak technikai problémája volt, amit a csapat nem észlelt azonnal, emiatt állt meg a pályán. Bármi mást állítani sértő és kategorikusan valótlan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!