Friss hírek

Közleményt adott ki az FIA az abu dhabi események vizsgálatával kapcsolatban

Tájékoztatást adott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azzal a vizsgálattal kapcsolatban, melyet az Abu Dhabi Nagydíjon történt események nyomán folytat majd le a következő hetekben.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt a héten, a sportot irányító testület hétfőn kezdte el a szezonzáró eseményeinek részletes elemzését. Az Abu Dhabiban történtek nagy vitát kavartak a Forma-1-ben, hiszen Michael Masi versenyigazgató döntései komoly hatással voltak a világbajnoki küzdelemre Lewis Hamilton és Max Verstappen között.

A szezonzáró versenyt végül Max Verstappen nyerte meg, aki ezáltal a világbajnoki címet is bezsebelte, a Mercedes pedig rendkívül frusztrált volt a történtek miatt. Bár a német csapat jelezte fellebbezési szándékát, végül elálltak ettől – azt ugyanakkor jelezték, számítanak az FIA alapos vizsgálatára.

Hirdetés
 

A sportot irányító testület csütörtökön adott ki közleményt, ebben arról adtak tájékoztatást, megkezdődött az abu dhabi események elemzése.

„Az FIA által felállított bizottság Mohammed Ben Sulayem [FIA-elnök] vezetésével megkezdte a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj eseményeinek részletes elemzését” – áll a kommünikében.

„Az FIA elnöke konzultációt kezdeményezett az összes F1-es csapattal különböző kérdésekben, beleértve ezt is. Január 19-én a Sporttanácsadó Bizottság egyik napirendi pontja a biztonsági autó használatának lesz szentelve. A következő szakasz pedig egy közös megbeszélés lesz az összes F1-es versenyzővel.”

„A részletes vizsgálat eredményét az F1 Bizottsága elé tárják majd februárban, a végleges döntéseket pedig a Motorsport Világtanács március 18-i, bahreini ülésén jelentik be.”

„Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem javaslatot kért a sportág főtitkárától és a nemrégiben kinevezett együléses szakág igazgatójától, Peter Bayertől, hogy vizsgálják felül és optimalizálják az FIA F1-es struktúrájának szerkezetét a 2022-es szezonra.”

A hírek szerint nem kizárt, hogy Michael Masi versenyigazgatónak távoznia kell majd posztjáról, az elmúlt napokban pedig arról szóltak a hírek, az FIA vizsgálatának eredményétől függ majd az, hogy Lewis Hamilton rajthoz áll-e a 2022-es F1-es idényben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!