Friss hírek

Közösen indítana csapatot az F1-ben az Andretti és a Cadillac!

Cadillac néven indítana közös csapatot a Forma-1-ben az Andretti Global és a General Motors – erősítették meg a felek csütörtökön, néhány nappal azt követően, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke jelezte, szeretné új csapatokkal bővíteni a száguldó cirkusz mezőnyét.

Jelenleg 10 istálló vesz részt az F1-es bajnokság küzdelmeiben, és jó ideje hallani már arról, hogy Michael Andretti szeretne csapatot indítani a száguldó cirkuszban. Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem a hét elején közösségi oldalán jelezte, arra kérte csapatát, hogy kezdjék el felkutatni a Forma-1 iránt érdeklő istállókat, hogy a jövőben bővíteni lehessen a mezőnyt.

Csütörtökön aztán az Andretti és a General Motors bejelentette, hogy „teljesen amerikai csapatként” szeretnének csatlakozni a királykategóriához, méghozzá a GM Cadillac brandjével.

„Úgy érzem, hogy jól felkészültek vagyunk ahhoz, hogy egy új Forma-1-es csapat legyünk, és értéket képviselnénk a sorozat, illetve partnereink számára, egyúttal izgalmat a rajongóknak” – fogalmazott Michael Andretti, az Andretti Global elnöke és vezérigazgatója.

„Büszke vagyok arra, hogy a GM és a Cadillac mellettünk áll, és törekszik ezen cél elérésére.”

A Forma-1-ben utoljára 2016-ban csatlakozott új istálló, akkor a szintén amerikai színekben versenyző Haasszal bővült a mezőny. Úgy tudni, nemcsak az Andretti és a General Motors, hanem több más csapat is érdeklődik az F1-es szereplés iránt.

Ahhoz egyébként, hogy az Andretti és a Cadillac csapatot indíthasson a Forma-1-ben, az F1, illetve a meglévő istállók támogatására is szükség van. Az újonnan csatlakozó istállóknak ráadásul 200 millió dollárt be kell fizetniük afféle „felhígulás elleni díjként”, melyet a jelenlegi csapatok között osztanak szét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!