„Kritikus az első kör az idei F1-ben” - F1VILÁG.HU

„Kritikus az első kör az idei F1-ben”

A rajton és az első körön eddig is sok múlt a Forma-1-ben, azonban idén sokkal nehezebb jól teljesíteni a startot követően – véli Sergio Perez, a Force India pilótája.

Perez bravúros első kört mutatott be a Bahreini Nagydíjon, miután a 18. helyről rajtolva a 13. pozícióba zárkózott fel a rajtot követően – annak ellenére, hogy közvetlenül a piros lámpák elalvását követően kicsit beragadt.

A mexikói úgy nyilatkozott, a bátor manővereknek többé nincs helye az első körben, ugyanis kimondottan óvatosan kell vezetni a középmezőnyben, ha nem akarja, hogy autója megsérüljön.

„Mostanában az első körök határozottan kritikusak” – nyilatkozta Perez a Motorsport.com weboldalnak. „Kiszámítható kockázatokat kell vállalni, különösen, ha a mezőny közepében vagy, mert annyi minden rosszul sülhet el.”

Perez elárulta, mi a fő oka annak, hogy idén óvatosan kell véghezvinni az akciókat: „Nem csak a te részedről, hanem annyi újonc van, hogy nem mindig sikerül a legjobbat kihozni az első körből.”

„A bahreini első köröm igazán jól sikerült. Fontos, hogy elkerüljük a baleseteket, a defekteket és az első szárny sérülését. Nagyon precíznek kell lennünk. Nem tudod, hogy az előtted és az az előtt lévők mit csinálnak, így gyorsan kell reagálni. Szóval nem könnyű helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!