Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Kritikus lesz a szezon első fele a Ferrari számára

A Ferrari elnöke vezetése szerint döntő fontosságú lesz, hogy versenyképesek legyenek a következő szezon első versenyein, és elkerüljék azt, ami miatt az idei évben elbukták a bajnoki címet.A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo és csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint döntő fontosságú lesz, hogy versenyképesek legyenek a következő szezon első versenyein, és elkerüljék azt, ami miatt az idei évben elbukták a bajnoki címet.

Az olasz alakulat nem is kezdhette volna jobban az idei évet, hiszen egy kettős győzelemmel nyitott Bahreinben, ám azt követően drasztikusan visszaesett a teljesítménye, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a júliusi Német Nagydíjig nem tudott újabb diadalt aratni.

Fernando Alonso a szezon második felében feltámadt, és ennek köszönhette, hogy a legjobb esélyekkel, a bajnokság élén várhatta a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, ahol végül, egy rosszul megválasztott stratégia miatt, elvesztette a vb-címet Sebastian Vettellel szemben.

Di Montezemolo úgy érzi, hogy csapata számára döntő volt a szezon első fele az idei évben, és ha sikerült volna olyan teljesítményt nyújtaniuk, mint a bajnokság második felében, akkor biztosan megszerezték volna a bajnoki címet 2010-ben.

„Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk a következő idényre” – mondta a Ferrari elnöke a cég karácsonyi évadzáróján.

„Az első versenytől kezdve egy olyan autóval kell rendelkeznünk, amely képes a győzelemre. Kritikus hetek következnek, meg kell találnunk az egyensúlyt, elhivatottságra, kreativitásra van szükségünk, illetve arra, hogy mindenki azon legyen, hogy javítani tudjon saját munkáján, mert csak így lehet elérni sikereket.”

„Egységesnek kell maradnunk, és egy még erősebb csapatként kell visszatérnünk jövőre, tanulva az idén elkövetett hibáinkból, amik miatt végül elbuktunk a vb-címért vívott küzdelemben.”

Domenicali teljes mértékben egyetért az elnökkel, és ő is elmondta, hogy nem elég csak a szezon második felében az élre törniük, minden egyes versenyen a győzelemért kell harcolniuk, mert csak így lehetnek bajnokok.

„A következő szezon nagyon hosszú lesz, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne hozzuk ki a maximumot az első versenyekből” – magyarázta a csapatfőnök.

„Az idei évben, különösen az első versenyeken, sokat hibáztunk, és rengeteg pontot dobtunk el magunktól, és ezért komoly árat fizettünk a végelszámolásban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS