Kubica: 80-90 százalék esélyem van a visszatérésre - F1VILÁG.HU

Kubica: 80-90 százalék esélyem van a visszatérésre

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica szerint 80-90 százalék esélye van arra, hogy ismét a királykategóriában versenyezzen.

A lengyel versenyző F1-es pályafutása a 2011-es idényt megelőzően tört derékba, amikor egy olaszországi raliversenyen súlyos balesetet szenvedett.

Kubicának nemrég lehetősége volt arra, hogy újra Forma-1-es autó volánja mögé üljön: a Lotus 2012-es autójával körözhetett Valenciában a Renault jóvoltából, elmondása szerint pedig kézsérülései semmilyen problémát nem okoztak számára a teszt során.

A hírek szerint a 32 esztendős versenyző még ebben a hónapban újra vezetheti a Renault színeiben.

Kubica azt mondja, a célja, hogy ismét F1-es versenyző legyen, és erre egészen jók is az esélyei.

„Ha a teszt előtt megkérdeznek arról, mennyi esélyt látok az F1-es visszatérésre, 10, maximum 20 százalékot mondtam volna. Az óra ugyanis ketyeg, én is egyre idősebb vagyok. Az F1 nagyon gyorsan halad előre, és néhányan képesek elfelejteni azt, hogyan is kell itt versenyezni” – mondta Kubica, majd hozzátette, most, a teszt után már jóval optimistább.

„Mivel reálista vagyok, és két lábbal a földön járok, 80-90 százalékot mondanék.”

Kubica azt mondja, az F1-es teszt során egyáltalán nem érezte a hatévnyi kihagyást.

„Az emberben nyilván vannak kérdőjelek az alapján, ahogy ismeri önmagát és a testét. De ha az első valenciai etap után kérdeztek volna erről, azt feleltem volna, hogy minden kérdőjel eltűnt.”

Hirdetés

„Sokkal könnyebben ment, mint gondoltam. És ez nagy önbizalmat ad az embernek. Az első célom az volt, hogy megtudjam, képes vagyok-e újra F1-es autót vezetni. Aztán lépésről lépésre emelni akartam a lécet. Az F1 kemény versenysport, én pedig jó ideje nem versenyeztem már.”

„Azt gondolom, a legtöbb ilyen kérdőjel eltűnt mára, és nagyon jól érzem magam. Ami azt illeti, nagy megkönnyebbülés volt ez számomra, mert ez a teszt kétféleképpen alakulhatott: vagy úgy, hogy ’igen, meg tudom csinálni’, vagy pedig úgy, hogy ’nem, örökre be kell zárnom az F1 ajtaját’.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!