Kubica: 90 százalékban úgy vezetek, mint régen - F1VILÁG.HU

Kubica: 90 százalékban úgy vezetek, mint régen

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

A Forma-1-es visszatérésre pályázó Robert Kubica azt mondja, 90 százalékban ugyanúgy képes versenyautót vezetni, mint súlyos ralibalesete előtt.

A 32 esztendős versenyző múlt héten, Abu Dhabiban tesztelhetett a Williams 2017-es versenyautójával, és a hírek szerint jó eséllyel pályázik arra, hogy átvegye Felipe Massa helyét a csapatnál.

Kubica hétvégén az Autosport Awards rendezvényén beszélt a teszt tapasztalatairól.

„Hogy őszinte legyek, a mindennapi életben sokkal több korlátom van. Persze nem ugyanolyan F1-es autót vezetni, mint régen, de kevesebb korlátozó tényezőm van, mint amennyinek kívülről tűnik” – mondta a lengyel.

„A vezetésem 90 százalékban pontosan ugyanolyan, mint a régi időkben. Fizikailag pedig jobb formában vagyok, mint korábban. Most még keményebben kell dolgoznom – a kor nem segít.”

„A legnagyobb különbség az agy. Hihetetlen, mennyi potenciál rejlik az ember agyában, és milyen gyorsan tud alkalmazkodni a különféle körülményekhez.”

„Sajnos félbeszakadt a pályafutásom. Volt néhány sérülésem. De megtanultam együtt élni ezekkel, megtanultam, hogyan vezessek így F1-es versenyautód. És eléggé meglepett az eredmény, amit láttam.”

Kubica mellett a Williams ülésére pályázik még Szergej Szirotkint, Daniil Kvyat és Paul di Resta is. Az F1VILÁG úgy tudja, Kubica a legesélyesebb a pozícióra, a döntés várhatóan még decemberben megszületik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!