Kubica a 2019-es fejlesztéseken dolgozott a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Kubica a 2019-es fejlesztéseken dolgozott a Hungaroringen

HIRDETÉS
Fotó: Hungaroring Media

103 kört tett meg a hungaroringi forróságban a Williams versenyautójával szerdán Robert Kubica. A lengyel a 6. legjobb idővel zárta a mogyoródi teszt második napját.

Kubicának bőven volt feladata a magyar versenypályán, hiszen amellett, hogy csapata, a Williams már a 2019-es fejlesztésekre összpontosított, az idei specifikáció jobb megértése is a feladatok között szerepelt.

A Williams teszt- és tartalékversenyzője elárulta, elégedett az elvégzett munkával.

„Jó napunk volt” – mondta a lengyel versenyző.

„Vegyes programot teljesítettünk: gyűjtöttünk adatokat a következő évre, és igyekeztünk jobban megérteni a 2018-as autónkat is. Megtettünk néhány etapot a jelenlegi specifikációval is, hogy segítsünk magunknak az idény hátralévő részére.”

„Rengeteg adaton kell most átrágnunk magunkat, sok elemzésre lesz szükség, de remek teszt volt a nyári szünet előtt.”

[su_spoiler title=”Kubica hungaroringi tesztje képekben” style=”fancy” icon=”folder-1″]

[/su_spoiler]

A Williams teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley hozzátette, elégedettek Kubica munkájával, és a hungaroringi teszttel is.

„Egy eredményes tesztet sikerült teljesítenünk” – fogalmazott a szakember.

Hirdetés

„Azért köröztünk elsődlegesen, hogy a 2019-es aerodinamikai specifikációra fókuszáljunk, és minden elemet teszteltünk, amit szerettünk volna. A mérnöki- és szerelőcsapatunk nem is dolgozhatott volna keményebben, mindenki nagyszerű munkát végzett.”

„A gyűjtött adatokat most arra kell használnunk, hogy megfelelő korrelációt biztosítsunk a 2019-es szabályok kapcsán. Emellett pedig oda kell figyelnünk a szezon hátralévő részére is. Robert remek köridőket futott azokkal a gumikkal, amiket kapott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!