Friss hírek

Kubica: A BMW elbukott a fejlesztési versenyben

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica úgy gondolja, hogy beigazolódtak félelmei, és csapata nem tudja tartani a lépést a fejlesztések terén legnagyobb riválisaival, így egyre jobban leszakadhat a Ferraritól és a McLarentől a szezon második felében.

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica úgy gondolja, hogy beigazolódtak félelmei, és csapata nem tudja tartani a lépést a fejlesztések terén legnagyobb riválisaival, így egyre jobban leszakadhat a Ferraritól és a McLarentől a szezon második felében.

Bár a két héttel ezelőtt megrendezett Kanadai Nagydíjon megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, Kubica egyszerűen nem tudta tartani a lépést ellenfeleivel a hétvégén Magny-Cours-ban, ahol csak az ötödik helyen végzett, mellyel elvesztette vezető pozícióját a bajnoki pontversenyben.

A lengyel versenyző úgy gondolja, hogy mindennek az lehet az oka, hogy a BMW nem tudja tartani a lépést a fejlesztések terén két legnagyobb ellenfelével, sőt az olyan csapatok, mint a Red Bull, vagy a Renault, egyre közelebb kerülhetnek hozzájuk a szezon hátralévő részében.

Hirdetés
 

Kubica továbbá azzal is tisztában van, hogy csak azért tudott a bajnokág élére állni hét futamot követően, mert riválisainak problémái voltak az elmúlt versenyeken. A lengyel pilóta azonban attól tart, hogy amint a McLaren és a Ferrari hibátlan futamokat teljesít, csapata képtelen lesz tartani a lépest velük.

“Az igazat megvallva, még ha tökéletesen is megy az autónk, akkor is csak az ötödik helyre vagyunk jók. Ez pedig nem elég” – mondta Kubica a riportereknek az e heti teszteknek helyet adó Silverstone-ban. “Szerencsére néha a McLarent és a Ferrarit technikai problémák sújtották, és versenyzőik segítettek nekünk néhány hibával, ezért lehetünk most az élmezőnyben.”

“Azonban amint elkezdenek hibátlan versenyeket teljesíteni, nem lesznek technikai meghibásodásaik, és versenyzőik sem hibáznak, esélyünk sem lesz tartani velük a lépést. Én mindig is arra fogok törekedni, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsem a versenyeken.”

A BMW pilótája hozzátette, amíg csapatának nem sikerül találnia valamit, amitől drasztikusan fel nem javul az F1.08-as teljesítménye, képtelenek lesznek befogni a Ferrarit és a McLarent.

“Úgy gondolom, hogy mindenkinél kevesebbet fejlődtünk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj óta, ez az oka annak, hogy lemaradtunk. A Red Bull és a Renault is közelebb került hozzánk az elmúlt hónapokban, így mindenképpen találnunk kell valamit, amitől jobb lesz autónk vezethetősége, végsebessége és teljesítménye. Ha tovább nő a különbség köztünk és az élcsapatok között, azt már biztosan nem fogjuk tudni behozni az év végéig.”

“Ausztráliában gyorsabbak voltunk a Ferrarinál. Malajziában és Bahreinben a McLarent előztük meg. Barcelonában elég nagy volt a lemaradásunk a Ferrarival szemben, de még tartani tudtuk a tempót a McLarennel” – magyarázta Kubica.

“Aztán valamilyen okból kifolyólag a McLaren is megugrott. A Ferrari rengeteget fejlődött, és úgy tűnik, hogy mi nem. A különbségek egyre csak nőttek, és Magny-Cours-ban már majdnem egy másodperc volt köztünk körönként, ami óriási.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!