Kubica: A Brawn lehet a BMW legnagyobb ellenfele - F1VILÁG.HU

Kubica: A Brawn lehet a BMW legnagyobb ellenfele

HIRDETÉS

A BMW Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica úgy gondolja, a Honda Racing utódcsapata, a Brawn GP lesz a legnagyobb ellenfelük az idei évben, miután a brackley-i bázisú gárda fantasztikusan teljesített első tesztjén Barcelonában.

A BMW Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica úgy gondolja, a Honda Racing utódcsapata, a Brawn GP lesz a legnagyobb ellenfelük az idei évben, miután a brackley-i bázisú gárda fantasztikusan teljesített első tesztjén Barcelonában.

Annak ellenére, hogy egy privát tesztnaptól eltekintve, nulla kilométerrel érkezett meg az e heti tesztprogramnak helyet adó katalán ringre, a BGP 001 parádésan szerepelt, és az utolsó két napon egy másodpercet vert a teljes mezőnyre.

Bár sokak szerint az űridők csak annak köszönhetőek, hogy így akarnak a címlapokra kerülni és ezzel jól tejelő szponzorokat szerezni, Kubica meg van győződve arról, hogy valós a Brawn GP sebessége, és a csúcsidők nem a könnyű autónak tudhatók be.

Arra a kérdésre, hogy kit tart csapata legnagyobb riválisának az idei évben, a lengyel pilóta a következőket válaszolta a formula1.com-nak: “Egyrészről meg vagyok lepve, másrészről pedig örülök, hogy a Brawn Grand Prix az.”

“Fantasztikusan teljesítenek. Egyesek szerint alacsony üzemanyagszinttel köröznek, de én nem gondolom, hogy ez üzemanyagkérdés lenne. Nagyon versenyképesnek tűnnek.”

Kubica azonban figyelmeztetett, a teszteredmények nem mindig tükrözik a valóságot, és sok esetben félrevezetőek lehetnek az idők, mert senki nem tudhatja, ki min dolgozott.

“A tesztek néha megvezethetik az embert, rossz információkkal láthatnak el. Azonban két hét múlva az összes spekulációnak vége, és nem lesz több félrebeszélés. Az időmérőn kiderül, hogy ki van az élen, és ki nem” – tette hozzá Kubica, aki óvatosan nyilatkozott csapata idei esélyeiről.

“Majd meglátjuk, hogyan állunk, és képesek leszünk-e harcba szállni a bajnoki címért, ami természetesen az idei évre kitűzött célunk. Magasra tettük a mércét, de eddig mindig sikerült elérnünk céljainkat.”

“Ahhoz, hogy harcban legyél a bajnoki címért, a legnagyobbak ellen kell felvenned a kesztyűt, ami nem lesz egyszerű, hiszen a teszteken is láthattuk, nagyon szoros a mezőny.”

“Ha nyerni akarsz, neked kell lenned a leggyorsabbnak. Eddig úgy volt, hogy legalább néhány területen jobbnak kellett lenned, most viszont úgy tűnik, mindenhol neked kell a legjobbnak lenned” – tette hozzá Kubica.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!