Friss hírek

Kubica: A legjobbkor jönnek a 2019-es szabályváltozások

A lehető legjobbkor érkeznek a 2019-es szabályváltozások Robert Kubica számára – a lengyel azt mondja, így könnyebb lesz majd felvennie a versenyt a riválisokkal.

A lehető legjobbkor érkeznek a 2019-es szabályváltozások Robert Kubica számára – a lengyel azt mondja, így könnyebb lesz majd felvennie a versenyt a riválisokkal.

Kubica 7 éve versenyzett utoljára a Forma-1-ben, mielőtt súlyos balesetet szenvedett egy olaszországi raliversenyen.

A 34 esztendős pilóta 2019-ben a Williams színeiben áll újra rajthoz, ám korábban is bevallotta, amikor tavaly először tesztelte a Renault versenyautóját, igazán nehéz volt hozzászoknia a teljesen átalakult versenygéphez.

2019-re pedig újra változnak a technikai szabályok, leegyszerűsödnek például az első szárnyak, a módosításoktól pedig azt várják, könnyebb lesz majd előzni a versenyeken.

„Elég sok versenyzési tapasztalattal rendelkezem már az F1-ben, szóval tudom, mi kell ahhoz, hogy az ember toppilóta legyen itt. Nem ijedtem meg tőle”

– mondta Kubica a Motorsport.com-nak.

„Tudom, hogy sok munkára és elkötelezettségre van szükség, én pedig készen állok rá. Technikai és vezetési szempontból ott volt az abu dhabi teszt, és lesznek a téli tesztek. Úgyhogy mire megérkezünk Ausztráliába, ez már elegendő lesz ebben a tekintetben.”

„Más a helyzet akkor, amikor év végén kezdesz el tesztelni, ellentétben azokkal, akik ismerik az autókat és a gumikat. 2019-ben viszont mindannyian a nulláról kezdünk majd, szerintem fogalmazhatunk így. Nem tartok attól, hogy 8 évig távol voltam. Nagyon várom már – tudom, hogy mire lesz szükség, és mit kell tennem. Ha jól végzem a dolgom, akkor mindenki elégedett lesz, ebben biztos vagyok.”

„Nyilván minél több tapasztalatot és önbizalmat szerzel, annál jobban készen állsz. Részben én már januárban is készen álltam, de idén még több időm volt tanulni. Való igaz, hogy F1-es autót vezetni egy teszten igazán hasznos – de nem tanulsz meg mindent.”

„Szóval lesz még mit felfedeznem az év elején. Inkább felfedezésről, mintsem tanulásról lesz szó. Hiszen minden versenyzőnek fel kell fedeznie dolgokat az új autóval, az új gumikkal, az új rendszerekkel.”

„Szerintem ez most egy tökéletes pillanat számomra, ezért is döntöttem úgy, hogy belevágok. Úgy érzem, készen állok. Reálisan kell látni a helyzetet, és tudjuk, hogy nem lesz könnyű.”

„Nagy kihívás volt bekerülni az F1-ben, és talán csak még nagyobb kihívássá válik sportszakmai szempontból, hogy azt nyújtsam, amit várnak tőlem.”

„De nem félek, készen állok és izgatott vagyok, ez pedig csak extra motivációval és elkötelezettséggel tölt el engem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!