Kubica: A Renault megerősödhet a közeljövőben

Súlyos februári balesete miatt ugyan nem vehet részt az idei világbajnoki sorozatban, Robert Kubica nemrégiben azonban mégis készséggel válaszolt a rajongók által feltett kérdésekre.


Súlyos februári balesete miatt ugyan nem vehet részt az idei világbajnoki sorozatban, Robert Kubica nemrégiben azonban mégis készséggel válaszolt a rajongók által feltett kérdésekre.

A lengyel versenyző otthonából természetesen szorosan figyelemmel kíséri a Forma-1 történéseit, így megvan a véleménye az idei évben bevezetett új szabályokról is.

„Úgy gondolom, a DRS-rendszernek hála több akció van a pályán, és az „1 másodperces szabály” nagy kihívást jelentő szituációt kreál” – fogalmazott a sérüléséből lábadozó versenyző, majd kitért csapata, a Renault idei teljesítményére is.

„Elég jó a csapat teljesítménye, habár az elmúlt időszakban kicsit gyengébbek lettek, különösen az időmérőkön. Tudom, hogy van néhány fejlesztés érkezőben a következő versenyekre, ez pedig segíthet visszahozni azt a teljesítményt, amivel rendelkeztünk a szezon kezdeti szakaszában.”

Kubica elmondta, a Silverstone-ban életbe lépett új diffúzor-szabály is alaposan rányomta bélyegét az alakulat teljesítményére, szerencsére azonban az FIA a csapatokkal közösen úgy döntött, mégsem tiltja be a gázadás nélküli fújt diffúzorok használatát.

„Silverstone-ban a fújt diffúzorokra vonatkozó tiltás egyértelműen hatással volt a versenyképességre, tehát ezt visszanyerhetjük majd jövő héten, Németországban.”

A 2014-es esztendőben új motorformula lép életbe a Forma-1-ben: ennek értelmében a mezőny 1,6 literes V6-os turbómotorokat lesz kénytelen használni. Kubica ezzel kapcsolatban ugyan nem tudott konkrétumokat elárulta, azt azonban kiemelte, az autók vezethetősége feltehetően megváltozik majd az új aggregátok miatt.

„Erről csak akkor tudok majd nyilatkozni, ha már kipróbáltam, különösen azért, mert ezek turbófeltöltésű motorok lesznek, tehát a vezethetőség szerintem teljesen más lesz, mint a mostani erőforrások esetében.”

A lengyel versenyző állapota rohamosan javul, azt azonban elmondása szerint még korai megjósolni, mikor ülhet újra versenyautóba.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!