Kubica attól fél, hogy riválisai befogják a BMW-t

A világbajnokság élén álló Robert Kubica attól tart, hogy a BMW Sauber visszacsúszhat a Renault és a Toyota mögé, ugyanis a Francia Nagydíjon eddig látottak erről tanúskodnak.

A világbajnokság élén álló Robert Kubica attól tart, hogy a BMW Sauber visszacsúszhat a Renault és a Toyota mögé, ugyanis a Francia Nagydíjon eddig látottak erről tanúskodnak.

Két héttel pályafutása és csapata első futamgyőzelme után, Kubica attól tart, hogy a BMW Sauber nem csak azért szerepel gyengébben Franciaországban, mert nem fekszik autóiknak a pálya.

A lengyel pilóta úgy érzi, a Renault és a Toyota is komoly előrelépést ért el a legutóbbi teszten Barcelonában, mellyel csapata elé került a mezőnyben.

“Azt gondolom, hogy nem csak Alonso, de a Renault is rengeteget fejlődött az elmúlt időben, így aggódom amiatt, hogy kezdenek befogni minket” – mondta Kubica a szombati időmérő után.

“Kanadában és Monacóban is közel voltak hozzánk, most pedig előttünk áll Alonso. Nelson Piquet is jobban teljesített, Heidfeld elé kvalifikálta magát az időmérő edzésen. A Red Bull, a Renault, és a Toyota is sokkal erősebb ezen a pályán, mint korábban volt.”

Kubica egyszerűen nem tudta felvenni a versenyt a Ferrari és a McLaren pilótáival a szombati időmérő edzésen, így biztos benne, hogy nagyon nehéz dolga lesz a délutáni versenyen.

“Nehéz lesz a verseny. A harmadik sorból rajtolhatunk, ami önmagában nem rossz, de a köztünk és az élen állók közti különbség elég nagy. Továbbá új autók is bejelentkeztek: a Renault, a Toyota, és a Red Bull is megközelített minket.”

“Néhányan előttünk állnak, így azt kell mondjam, jobb munkát végeztek, mint mi az elmúlt időszakban” – tette hozzá Kubica, aki ismét hangsúlyozta, sem őt, sem csapatát nem változtatta meg a montreali győzelem.

“Sikerült megnyernünk az elmúlt versenyt, mert kihasználtuk azt a lehetőséget, melyet a Ferrari és a McLaren adott nekünk. Két legnagyobb ellenfelem, Hamilton és Raikkönen kiesett, és Felipének üzemanyag problémái voltak. Az időmérőn pedig a pálya állapota segített minket.”

“Az előtte lévő versenyeken mögöttük voltunk, és bár örülök, hogy kihasználtuk a lehetőséget, ha a versenyen futott köridőket megnézzük, láthatjuk, hogy le vagyunk maradva tőlük. Nagy volt a különbség, nem olyan nagy, mint itt, de elég nagy. Éppen ezért nem érzek semmi változást. Ez az igazság.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Kubica attól fél, hogy riválisai befogják a BMW-t
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt