Kubica attól fél, hogy riválisai befogják a BMW-t - F1VILÁG.HU

Kubica attól fél, hogy riválisai befogják a BMW-t

HIRDETÉS

A világbajnokság élén álló Robert Kubica attól tart, hogy a BMW Sauber visszacsúszhat a Renault és a Toyota mögé, ugyanis a Francia Nagydíjon eddig látottak erről tanúskodnak.

A világbajnokság élén álló Robert Kubica attól tart, hogy a BMW Sauber visszacsúszhat a Renault és a Toyota mögé, ugyanis a Francia Nagydíjon eddig látottak erről tanúskodnak.

Két héttel pályafutása és csapata első futamgyőzelme után, Kubica attól tart, hogy a BMW Sauber nem csak azért szerepel gyengébben Franciaországban, mert nem fekszik autóiknak a pálya.

A lengyel pilóta úgy érzi, a Renault és a Toyota is komoly előrelépést ért el a legutóbbi teszten Barcelonában, mellyel csapata elé került a mezőnyben.

“Azt gondolom, hogy nem csak Alonso, de a Renault is rengeteget fejlődött az elmúlt időben, így aggódom amiatt, hogy kezdenek befogni minket” – mondta Kubica a szombati időmérő után.

“Kanadában és Monacóban is közel voltak hozzánk, most pedig előttünk áll Alonso. Nelson Piquet is jobban teljesített, Heidfeld elé kvalifikálta magát az időmérő edzésen. A Red Bull, a Renault, és a Toyota is sokkal erősebb ezen a pályán, mint korábban volt.”

Kubica egyszerűen nem tudta felvenni a versenyt a Ferrari és a McLaren pilótáival a szombati időmérő edzésen, így biztos benne, hogy nagyon nehéz dolga lesz a délutáni versenyen.

“Nehéz lesz a verseny. A harmadik sorból rajtolhatunk, ami önmagában nem rossz, de a köztünk és az élen állók közti különbség elég nagy. Továbbá új autók is bejelentkeztek: a Renault, a Toyota, és a Red Bull is megközelített minket.”

“Néhányan előttünk állnak, így azt kell mondjam, jobb munkát végeztek, mint mi az elmúlt időszakban” – tette hozzá Kubica, aki ismét hangsúlyozta, sem őt, sem csapatát nem változtatta meg a montreali győzelem.

“Sikerült megnyernünk az elmúlt versenyt, mert kihasználtuk azt a lehetőséget, melyet a Ferrari és a McLaren adott nekünk. Két legnagyobb ellenfelem, Hamilton és Raikkönen kiesett, és Felipének üzemanyag problémái voltak. Az időmérőn pedig a pálya állapota segített minket.”

“Az előtte lévő versenyeken mögöttük voltunk, és bár örülök, hogy kihasználtuk a lehetőséget, ha a versenyen futott köridőket megnézzük, láthatjuk, hogy le vagyunk maradva tőlük. Nagy volt a különbség, nem olyan nagy, mint itt, de elég nagy. Éppen ezért nem érzek semmi változást. Ez az igazság.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!