Kubica: Az egyenletesség lesz a kulcs 2009-ben

A BMW Sauber versenyzője, Robert Kubica szerint az idei évhez hasonlóan, jövőre is az egyenletesség lesz a legfontosabb ahhoz, hogy bárki is harcba tudjon szállni a bajnoki trófeáért a Forma-1-ben.

A BMW Sauber versenyzője, Robert Kubica szerint az idei évhez hasonlóan, jövőre is az egyenletesség lesz a legfontosabb ahhoz, hogy bárki is harcba tudjon szállni a bajnoki trófeáért a Forma-1-ben.

A lengyel pilóta a BMW idei autójának kiváló megbízhatósága, és egyenletes teljesítménye miatt tudott egészen az utolsó előtti futamig harcban maradni a bajnoki címért, pedig gyengébb autója volt, mint riválisainak.

A német-svájci alakulat azonban a szezon második felében elvesztette a fonalat, és nem tudta tartani a fejlesztési ütemet a Ferrarival és a McLarennel, így Kubica teljesítménye is visszaesett.

A fiatal versenyző, aki a Kanadai Nagydíj megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, úgy gondolja, hogy jövőre is az egyenletesség lesz a legfontosabb ahhoz, hogy harcba tudjanak szállni a bajnoki címért.

“Munkám az, hogy a legjobb képességeim szerint vezessek, és elkerüljem a hibákat” – mondta Kubica a Forma-1 hivatalos weboldalán leközölt interjújában. “A többi már nem rajtam múlik. Természetesen egy versenyképes autóra és jó stratégiára van szükségem ahhoz, hogy versenyeket nyerjek, ami azt is jelenti, hogy kiváló szakemberek kellenek mögém.”

“A szezon elején fantasztikus volt a megbízhatóságunk, és erősek voltunk, aminek köszönhetően váratlan helyzetbe kerültem, hét futam után én álltam a bajnokság élén.”

“2009-ben meg kell ismételnünk ezt a periódust, de az egész szezonban. Nem lesz egyszerű, hiszen számos új tényezővel kell szembenéznünk, különösképpen a KERS miatt, ami gondot is okozhat az olyan ’nehéz’ versenyzőknek, mint amilyen én is vagyok.”

Bár a szezon utolsó néhány versenyén igen siralmasan teljesített, Kubica elégedetten nyilatkozott az idei évben mutatott teljesítményéről.

“Én rendben vagyok, mert azt gondolom, nem miattam fejeztük be ilyen gyengén az idei szezont. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy Szingapúrban értékes pontokat vesztettem csupán a balszerencse miatt” – magyarázta.

“Nem belebonyolódva a részletekbe, azt gondolom, hogy számos olyan körülmény volt, ami ellenem dolgozott, különösen az utolsó két versenyen. Egyelőre még én magam sem tudom, mi történt pontosan, azonban egyértelmű, hogy valami nagyon nem jól működött.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS