Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Kubica: Az F1-ben akarok maradni, de nem mindenáron!

Robert Kubica (POL) Williams Racing.
Singapore Grand Prix, Thursday 19th September 2019. Marina Bay Street Circuit, Singapore.
Fotó: Williams
A szezon végén távozik a Williams csapatától Robert Kubica, a lengyel versenyző azonban 2020-ban is szeretne a Forma-1-ben maradni.

Kubica sokévnyi kihagyás után idén tért vissza a Forma-1-be, a Williams csapatával azonban sok babér nem termett számára: eddig mindössze 1 pontot szerzett, csütörtökön pedig bejelentette, úgy döntött, a szezon végén elhagyja a brit istállót.

„Azt a döntést hoztam, hogy nem folytatom tovább a Williams csapatával az idei szezont követően. A szezon végén befejezem a csapattal. Ezt a döntést én hoztam meg, és egy kicsit megnyitja a lehetőségeimet a jövőre nézve a különböző forgatókönyveket tekintve – most pedig kiértékelem azt, hogy mi az, ami elérhető” – mondta Kubica a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Mindig is mondtam, hogy rengeteg energiát és időt fordítottam arra, hogy felépüljek és visszatérjek a sportba. És ha már sikerült visszatérnem a Forma-1-ben, szeretnék is maradni.”

„Mondtam már azt is, hogy egyfajta célom lesz az, hogy a Forma-1-ben maradjak. A válaszom természetesen az, hogy igen, de nem mindenáron. És mindenekelőtt arra kell törekednem, hogy visszakapjam a versenyzés élményét. Az idei szezon a teljesítmény szempontjából igazán nehezen alakult, és nagyon megterhelő is volt, hiszen ilyen hosszú idő után visszatérni a Forma-1-be nem könnyű – főleg egy olyan nehéz helyzetben, mint amilyenben mi vagyunk.”

„Viszont köszönetet kell mondanom a csapatnak a lehetőségért. Meglátjuk, mit tartogat a jövő.”

Kubica 2011 februárjában szenvedett súlyos ralibalesetet, mely derékba törte F1-es pályafutását. A lengyel versenyző viszont mindent megtett a gyógyulásért, 2017-ben pedig a Renault F1-es csapatával már tesztelt, majd 2018-ban a Williams tartalékosa lett. A brit istálló végül versenyzői ülést ajánlott neki az idei szezonra.

„Nem vagyok az a fajta srác, aki olyan büszke szokott lenni magára, de hosszú út vezetett idáig. De már két éve ismételgetem ezt. Rendkívül kemény volt, de ettől függetlenül úgy gondolom, jó döntést hoztam.”

„Természetesen a Williamsnél mindenki ugyanabban a csónakban evez, és jobban örülnénk a jobb teljesítménynek és jobb eredményeknek. Összességében nagyon nehéz és kemény szezon ez a Williams minden tagja számára.”

Hogy mit tartogat a jövő Kubica számára, azt nehéz megmondani, az elérhető helyek száma ugyanis meglehetősen korlátozott az F1-ben. A lengyel mindenesetre azt mondja, ha nem is a Forma-1-ben, de valahol biztosan versenyezni fog, és az sem elképzelhetetlen, hogy valamelyik istálló szimulátorában segédkezik majd.

„Nem akarok nagyon belemenni a részletekbe, de kiértékelem a különböző lehetőségeket. Nagyon meg lennék lepve, ha csak szimulátoroznék. Meg lennék lepve, ha nem versenyeznék jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS