Kubica első futamgyőzelmére készül Bahreinben - F1VILÁG.HU

Kubica első futamgyőzelmére készül Bahreinben

HIRDETÉS

Robert Kubica úgy érzi, jó eséllyel pályázhat a futamgyőzelemre a holnapi versenyen, miután megszerezte pályafutása első pole pozícióját a mai időmérő edzésen Bahreinben.

Robert Kubica úgy érzi, jó eséllyel pályázhat a futamgyőzelemre a holnapi versenyen, miután megszerezte pályafutása első pole pozícióját a mai időmérő edzésen Bahreinben.

A BMW Sauber lengyel versenyzője 27 ezreddel verte meg a Ferrari brazilját, Felipe Massát, mellyel megszerezte saját pályafutása és csapata első rajtelsőségét a királykategóriában.

Annak ellenére, hogy egyesek szerint a BMW jóval kevesebb üzemanyaggal küldte pályára autóját az időmérő utolsó etapjában, mint legnagyobb ellenfelei, Kubica mégis magabiztosan várja a folytatást.

“Úgy gondolom, hogy miután Malajziában megszereztem a második helyet, Lengyelországban hatalmasak az elvárások velem szemben, és bízom benne, hogy az e heti versenyem is jó lehet” – mondta Kubica az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

“Tegnap több hosszú etapot is teljesítettünk, mindennemű probléma nélkül. Úgy gondolom, hogy a Ferrari egy kicsit gyorsabb volt nálunk, azonban a versenytől nem tartok. Most az a legfőbb dolgunk, hogy áttanulmányozzuk az adatokat, és mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a holnapi futamra.”

Kubica továbbá dicsérő szavakkal illette csapatát, miután komoly előrelépést sikerült elérniük az új autóval, amely igen gyengén teljesített a téli tesztek elején, mikor komoly egyensúlyproblémák jöttek elő.

“Mindannyian számítottunk arra, hogy erősek leszünk” – mondta a lengyel pilóta. “A szélcsatornában és a szimulációk során látottak alapján minden rendben volt, azonban az első teszteken egy halom probléma jött elő, így keményen kellett dolgoznunk, hogy mindent megoldjunk, és ez is mutatja, hogy soha nem szabad feladni.”

“Annak ellenére, hogy gondjaink voltak, felkészültem utaztunk el Ausztráliába. Hatalmas erő lakozik a csapatban, és a továbbiakban sem állunk le, folyamatosan dolgozunk a siker érdekében” – folytatta Kubica, aki szerint nem jelent majd előnyt számára a rajtnál, hogy a pálya tisztább feléről indulhat.

“Az idei évben sokkal nehezebb jól rajtolni, így az a legkevesebb, hogy melyik oldalról indulsz. Ha a pálya tisztább oldaláról indulsz, és rosszul kapod el a rajtot, sokkal rosszabb a helyzet, mintha a piszkosabb oldalról indulva jól rajtolsz.”

Kubica csapattársa, Nick Heidfeld a Ferrari és a McLaren versenyzői mögül, a hatodik helyről indulhat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kubica első futamgyőzelmére készül Bahreinben
Verstappen: Az első pár kör elég hektikus volt!
Norris már a rajtnál elszúrta, Verstappen nyerte a sprintfutamot Kínában!
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!