Kubica három szabadedzésen kap lehetőséget a Williamstől

Fotó: Williams F1
2018 Williams Season Launch. Shoreditch, London, United Kingdom. Thursday 15 February 2018. Paddy Lowe, Claire Williams, Lance Stroll, Sergey Sirotkin and Robert Kubica World Copyright: Sam Bloxham/LAT Images ref: Digital Image _J6I6204

Három szabadedzésen vezetheti majd a Williams autóját a 2018-as szezonban Robert Kubica.

A brit istálló csütörtök este mutatta be a nagyközönségnek FW41-es kódjelű modelljét, és bár Kubica aktív versenyzőként idén nem térhet vissza az F1-be, az új autó fejlesztéséből jócskán kiveszi a részét.

Kubica az előszezoni teszteken is autóba ülhet már, illetve az évközi teszteken is lehetőséget kap – emellett pedig három pénteki szabadedzésen is vezetheti az FW41-est.

„Három szabadedzésen veszek részt. Barcelonában kezdek, majd azt hiszem, Ausztria jön, és lesz még egy” – mondta a lengyel.

„Tesztelek majd az előszezonban és év közben is. Fontos, hogy lehetőséget kapjak a vezetésre. A jelenlegi szabályok mellett korlátozottak a lehetőségek. A szimulátor fontos szerepet játszik. Mivel tagja vagyok ennek a projektnek, fontos, hogy felépítsük a kapcsolatot a szimulátor és a való világ között.”

Kubica azt mondja, leginkább arra összpontosít majd, hogy támogassa a csapatot, mentorálni viszont csak korlátozottan tudja a versenyzőket.

„Ők nyilván végzik majd a dolgukat, én pedig próbálok támogatást nyújtani. De nem leszek abban a helyzetben, hogy tanítsam őket, hacsak nem gondolják úgy, hogy segíthetek nekik. A legfontosabb, hogy a csapatot segítsem – máskülönben nem lennék itt.”

Kubica jó eséllyel pályázott arra, hogy átvegye a visszavonult Felipe Massa helyét, a Williams azonban végül Szergej Szirotkin mellett tette le voksát.

„12 hónapja senki sem gondolta, hogy különféle tesztjeim lesznek 2017-ben. Szóval ki tudja, mit hoz a jövő?” – mondta.

„Szívesebben lennék itt úgy, mint versenyző, de ha megnézzük, mi volt a helyzet 1 évvel ezelőtt, szerintem senki sem gondolta volna, hogy lehetőségem lesz F1-es autót vezetni. Meggyőződésem, hogy képes vagyok F1-es autót vezetni, még úgy is, hogy elég jelentős korlátaim vannak.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS