Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Kubica három szabadedzésen kap lehetőséget a Williamstől

Fotó: Williams F1
2018 Williams Season Launch. Shoreditch, London, United Kingdom. Thursday 15 February 2018. Paddy Lowe, Claire Williams, Lance Stroll, Sergey Sirotkin and Robert Kubica World Copyright: Sam Bloxham/LAT Images ref: Digital Image _J6I6204

Három szabadedzésen vezetheti majd a Williams autóját a 2018-as szezonban Robert Kubica.

A brit istálló csütörtök este mutatta be a nagyközönségnek FW41-es kódjelű modelljét, és bár Kubica aktív versenyzőként idén nem térhet vissza az F1-be, az új autó fejlesztéséből jócskán kiveszi a részét.

Kubica az előszezoni teszteken is autóba ülhet már, illetve az évközi teszteken is lehetőséget kap – emellett pedig három pénteki szabadedzésen is vezetheti az FW41-est.

„Három szabadedzésen veszek részt. Barcelonában kezdek, majd azt hiszem, Ausztria jön, és lesz még egy” – mondta a lengyel.

„Tesztelek majd az előszezonban és év közben is. Fontos, hogy lehetőséget kapjak a vezetésre. A jelenlegi szabályok mellett korlátozottak a lehetőségek. A szimulátor fontos szerepet játszik. Mivel tagja vagyok ennek a projektnek, fontos, hogy felépítsük a kapcsolatot a szimulátor és a való világ között.”

Kubica azt mondja, leginkább arra összpontosít majd, hogy támogassa a csapatot, mentorálni viszont csak korlátozottan tudja a versenyzőket.

„Ők nyilván végzik majd a dolgukat, én pedig próbálok támogatást nyújtani. De nem leszek abban a helyzetben, hogy tanítsam őket, hacsak nem gondolják úgy, hogy segíthetek nekik. A legfontosabb, hogy a csapatot segítsem – máskülönben nem lennék itt.”

Kubica jó eséllyel pályázott arra, hogy átvegye a visszavonult Felipe Massa helyét, a Williams azonban végül Szergej Szirotkin mellett tette le voksát.

„12 hónapja senki sem gondolta, hogy különféle tesztjeim lesznek 2017-ben. Szóval ki tudja, mit hoz a jövő?” – mondta.

„Szívesebben lennék itt úgy, mint versenyző, de ha megnézzük, mi volt a helyzet 1 évvel ezelőtt, szerintem senki sem gondolta volna, hogy lehetőségem lesz F1-es autót vezetni. Meggyőződésem, hogy képes vagyok F1-es autót vezetni, még úgy is, hogy elég jelentős korlátaim vannak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS