Friss hírek

Kubica idei F1-est is tesztelt a szimulátorban

Kipróbálhatta a Renault 2017-es versenyautóját a Forma-1-es visszatérésre készülő Robert Kubica – igaz, egyelőre csak a szimulátorban.

A lengyel versenyző még hetekkel ezelőtt vezethetett újra F1-es autót, amikor a Renault jóvoltából a Lotus 2012-es modelljével körözhetett Valenciában.

A teszt olyannyira jól sikerült, hogy Kubica kijelentette, 80-90 százaléknyi esélyt lát arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be.

Kubica szerdán újabb lehetőséget kapott a Renault-tól: ezúttal a Paul Ricard versenypályán körözhetett az E20-as modellel, nemrég pedig egy interjúban elárulta, a francia istálló szimulátorában már az idei versenygépet is kipróbálhatta.

„Kipróbálhattam az autó idei konfigurációját is” – mondta a 32 esztendős Kubica a Sky Italiának.

„Elég jól ment a nap, de nem akarok több részletet elárulni. De igen, kaptam egy ilyen lehetőséget. Én is elégedett voltam, és a csapat is.”

Kubica kifejtette, továbbra is a Forma-1-es visszatérésre törekszik.

„Valenciában óriási lépést tudtam megtenni, most pedig lépésről lépésre kell haladnom. Remélem, hogy közelebb tudok kerülni a célomhoz.”

A pletykák szerint egyébként Kubica a Magyar Nagydíjat követő kétnapos teszten már élesben is vezetheti a Renault idei autóját, és az sem kizárt, hogy Olaszországban vagy Belgiumban egy pénteki edzésen is lehetőséget kap majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!