Friss hírek

Kubica intenzívebb fejlesztést vár el a BMW-től

A BMW Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica szerint csapatának hatalmas előrelépésre van szüksége ahhoz, hogy elmozduljon a mezőny második feléből, miután elég gyengén szerepelt a hétvégi Kínai Nagydíjon.

A BMW Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica szerint csapatának hatalmas előrelépésre van szüksége ahhoz, hogy elmozduljon a mezőny második feléből, miután elég gyengén szerepelt a hétvégi Kínai Nagydíjon.

Bár az első két versenyen tartani tudta a lépést az élmezőnnyel, Kubica szerint csapatát több riválisa is megelőzte, ami nagyban annak is köszönhető, hogy nem kerültek újabb fejlesztések autóikba az elmúlt versenyeken.

“Több csapat már reagált az FIA döntésére, (miszerint szabályos a duplafedelű diffúzor), és valaki már használja is az elem egy kezdeti verzióját, miközben mi ugyanazzal az autóval körözünk, mint Ausztráliában” – mondta a lengyel versenyző az Autosportnak.

“Az élen állókhoz képest nem változott a különbség, azonban a Toro Rosso, a Renault, és a McLaren is erősebb lett. Ha nem vetünk be valami újat Bahreinben, akkor továbbra is szenvedni fogunk, bár ott kisebbek lesznek a különbségek, mert nem olyan fontos a leszorító erő. A fékstabilitás, és a tapadás jóval fontosabb, de a teljes kép nem fog változni.”

“Egy igen nagy javítócsomaggal kellene előrukkolnunk ahhoz, hogy az élmezőnybe kerüljünk, mert hatalmasak a különbségek” – folytatta Kubica, aki továbbra sem használja a hibrid rendszert, és addig nem is fogja, míg el nem készül az F1.09 karosszériájának könnyített verziója.

“Szombaton kipróbáltam a KERS-t. Többé-kevésbé azt láttuk, amit már tudtunk, azaz a gyakorlatban is beigazolódott, hogy a testsúlyom miatt hátrányban vagyok, ugyanis az eszköz tömege teljesen felborítja az autó súlyeloszlását.”

A BMW már dolgozik egy könnyített vázon, amit kimondottan Kubicának fejleszt, mellyel lehetősége lesz használni a hibrid rendszert. A lengyel pilóta azonban úgy gondolja, az autóval is gond van, mert az túlságosan érzékeny bizonyos beállításokra.

“Vannak olyan pilóták, akik nem sokkal könnyebbek nálam, még sincs problémájuk. Úgy tűnik, hogy az autónk túlságosan érzékeny a súlyeloszlásra, ami nem csak az egyensúly, hanem a beállítások miatt is nagyon fontos” – tette hozzá Kubica, akit csapata egyelőre még nem tájékoztatott arról, milyen újítások várhatók Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!