Friss hírek

Kubica: Jó volt újra F1-es autóban ülni

KUBICA Robert (pol), Reserve Driver of Alfa Romeo Racing ORLEN, portrait garage, box, during the Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark 2020, Styrian Grand Prix from July 10 to 12, 2020 on the Red Bull Ring, in Spielberg, Austria - Photo Florent Gooden / DPPI
Robert Kubica a pénteki első Forma-1-es szabadedzésen lehetőséget kapott az Alfa Romeótól, hogy körözhessen a 2020-as versenygéppel.

Kubica az idei évben az Alfa Romeo tartalékversenyzőjeként tevékenykedik, és tapasztalatával igyekszik segíteni az istálló munkáját a pályán kívül is. A lengyel elmondta, úgy érzi – és pénteken is ezt tapasztalta –, hogy jó úton jár a csapat a fejlesztésekkel. 

Ezt egyébként Kimi Räikkönen, az istálló versenyzője is megerősítette a pénteki szabadedzéseket követően, és a finn szerint a pontokért harcolhatnak vasárnap. 

„Mindig jó érzés ilyen hosszú idő után beülni egy F1-es autóba” – mondta Kubica. „De soha nem könnyű beugrani egy autóba 5 hónap kihagyás után, ám különösen ilyen erős autóba nem. Összességében élvezetes nap volt, az autó egyensúlya a múlt héthez képest rendben volt.”

„Elemeztük a dolgokat, és megpróbáltuk fejleszteni a csomagunkat. A csapat tudja, hogy hova kell fejlődnünk, amit az adatokból látunk, az párhuzamban áll azzal, amit a pályán mutatunk, szóval tovább kell dolgoznunk azon, hogy kihozzuk a maximumot a csomagunkból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!