Friss hírek

Kubica készen áll arra, hogy már idén rajthoz álljon az F1-ben

A Williamsnél jelenleg teszt- és tartalékversenyzőként tevékenykedő Robert Kubica azt mondja, készen áll arra, hogy akár már idén rajthoz álljon a Forma-1-ben.

Kubica 2010-ben, az Abu Dhabi Nagydíjon versenyzett utoljára az F1-ben, egy 2011-es ralibaleset aztán derékba törte pályafutását.

Idén végül a Williams tartalékosaként tért vissza a száguldó cirkuszba, ám nem kizárt, hogy hamarosan újra versenyezhet is a Forma-1-ben.

A Force Indiánál ugyanis komoly változások zajlanak jelenleg: az istálló egyik új tulajdonosa a Williams-pilóta Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll – ez pedig azt jelenti, hogy a kanadai versenyző akár már idén, év közben csapatot válthat.

Ebben az esetben pedig Kubica előtt is megnyílhatnak az ajtók.

„Úgy érzem, készen állok, máskülönben nem írtam volna alá a Williamsszel az idei évre” – mondta Kubica.

„Szóval készen kell állnom, hiszen, ha valami történik, be kell ugranom. Természetesen nem könnyű, amikor toppilóták ellen kell versenyezned a szezon közepén. Habár volt pár lehetőségem arra, hogy vezessem az autót, még nincs annyi tapasztalatom – mégis meg kellene tennem.”

„És úgy gondolom, amikor a Williams leszerződtetett erre a szerepkörre, nekik sem voltak kétségeik arról, hogy képes vagyok rá. De az, ami jelenleg zajlik, ez a sok spekuláció nincs hatással rám.”

„Teszem a dolgom, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

„Néha jókor kell lenni jó helyen, kell némi szerencse is, és olyan emberek, akik hisznek benned.”

Kubica azt mondja, sérült jobb karja sem gátolná őt a versenyzésben.

„Amikor azt mondtam, hogy képes vagyok vezetni, akkor úgy értettem, hogy az egész szezonban. Először a Renault-val, majd a Williamsszel teszteltem. Meggyőződésem, hogy képes vagyok rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!