Friss hírek

Kubica készen áll hosszabbítani a Renault-val

Brit lapértesülések szerint Robert Kubica készen áll szerződést hosszabbítani munkaadójával, amennyiben a Renault meg tudja győzni arról, hogy mindene meglesz ahhoz, hogy harcba szálljon a világbajnoki címért a következő években.


Brit lapértesülések szerint Robert Kubica készen áll szerződést hosszabbítani munkaadójával, amennyiben a Renault meg tudja győzni arról, hogy mindene meglesz ahhoz, hogy harcba szálljon a világbajnoki címért a következő években.

A lengyel versenyző a tavalyi év végén mindössze egyetlen szezonra írt alá a franciákkal, és azzal, hogy az élcsapatok változatlan felállással vágnak neki a következő idénynek, igazából nincsen választása, és minden bizonnyal marad a Renault-nál.

Hirdetés
 

Az Autosport úgy tudja, hogy Kubica már előrehaladott tárgyalásban áll a csapat vezetésével, és már csak az a kérdés, hogy mennyivel hosszabbítja meg év végén lejáró kontraktusát.

Mindez pedig attól függ, hogy a csapat meg tudja-e győzni arról, hogy mind a technikai, mind pedig az anyagi háttere meglesz ahhoz, hogy zárós határidőn – éveken belül – harcba szálljon a bajnoki címért a Forma-1-ben.

Kubica a hétvégén elmondta, hogy egyelőre nem igazán foglalkoztatja a jövő év, most csakis arra koncentrál, hogy minden egyes versenyen a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, de mindenki tisztában van azzal, hogy hamarosan elérkezik a döntés pillanata.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier megerősítette, hogy csapatának az a legfőbb célja, hogy meggyőzze lengyel versenyzőjét arról, hogy valóban mindene meglesz a sikerhez.

„Nem titok, hogy meg akarjuk tartani a szolgálatait, és tárgyalásban állunk vele. Az a célunk, hogy meggyőzzük arról, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy harcba szállhassunk a világbajnoki címért a közeljövőben” – mondta a csapatfőnök.

„Ha erre képesek leszünk, akkor biztos vagyok abban, hogy maradni fog. Amennyiben nem akar maradni, akkor távozni fog, ez ennyire egyszerű.”

A Renault a tavalyi évben igen nehéz helyzetbe került, mert a szingapúri csalásügy miatt több szponzora, köztük a névadó szponzor is elhagyta a csapatot, sőt még az is felmerült, hogy az anyacég, nehéz pénzügyi helyzetére hivatkozva, elhagyja a Forma-1-et.

A francia cégóriás végül talált vevőt forma-1-es csapatára a GenII Capital vezetője, Gerard Lopez személyében, akinek komoly tervei vannak a jövőre nézve, és a csapathoz közel álló források szerint nem kizárt, hogy megpróbálja megkörnyékezni Kimi Raikkönent, aki a tavalyi éven hagyta el a Ferrarit, és igazolt át a Citroenhez a WRC-be.

Továbbá egyre inkább úgy tűnik, hogy igazak a hírek, és a Renault F1 Team hamarosan meg fog egyezni a hitelkártya óriás MasterCard céggel, amely főszponzorként lenne jelen, temérdek pénzt hozva magával, ami jó előjel a jövőre nézve.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!