Friss hírek

Kubica komoly kihívásra számít a Renault-nál

Robert Kubica tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a következő évben, mikor a Renault színeiben folytatja pályafutását az F1-ben. A lengyel pilóta azonban úgy érzi, leendő csapatának mindene megvan ahhoz, hogy sikerre vigye.

Robert Kubica tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a következő évben, mikor a Renault színeiben folytatja pályafutását az F1-ben. A lengyel pilóta azonban úgy érzi, leendő csapatának mindene megvan ahhoz, hogy sikerre vigye.

Bár érvényes szerződése volt a jövő évre, Kubica egyik pillanatról a másikra elvesztette állását, miután a BMW július végén bejelentette, hogy az év végén elhagyja a Forma-1-et.

A lengyel versenyző, aki az elmúlt három évet a német-svájci alakulat szolgálatában töltötte, végül a Renault-hoz igazolt, ahol még 2005-ben, a WSR bajnokaként egy teszt keretén belül bemutatkozhatott a királykategóriában.

Kubica örül annak, hogy Fernando Alonso helyén folytathatja pályafutását az egykori világbajnok csapatnál, de tisztában van azzal, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga 2010-ben.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a Renault tagja lehetek a következő évben, és már alig várom az új kihívásokat” – mondta Kubica, aki azt is elhintette, hogy nem csak egy évre szól a szerződése a franciákkal.

“Úgy gondolom, óriási lesz a kihívás, mert az elmúlt hónapok nem voltak egyszerűek a csapat számára, de úgy érzem, jó munkát tudunk végezni a következő évben és a jövőben.”

“Mikor döntés előtt állsz, megpróbálsz minden tényezőt megvizsgálni, és a lehető legtöbb információt begyűjteni. Az egyik legfontosabb tényező az volt, hogy a Renault néhány éve nyert bajnokságot, így tudja, hogy mi kell a győzelemhez. Továbbá nagyon tetszik nekem a mentalitásuk, és ahogy a versenyzésről gondolkodnak.”

Kubica azt is bevallotta, hogy az elmúlt hónapokban kirobbant szingapúri csalásügy miatt volt néhány álmatlan éjszakája, mert a Motorsport Világtanács ítéletéig nem lehetett biztos abban, hogy a franciák a sportban maradnak.

“A Renault néhány nagyon nehéz hónapon van túl” – magyarázta. “Szóval voltak bizonytalan időszakok számomra, de amint úgy döntöttek, hogy folytatják, tudtam, hogy előre fognak tekinteni, és mindent megtesznek azért, hogy ismét visszatérjenek az élre. Amint megtudtam, hogy biztosított a csapat jövője, nem volt nehéz meghoznom a döntést.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a csapattársa a következő idényben, azonban Kubica célzott arra, hogy Romain Grosjeannak az évad végén minden bizonnyal távoznia kell, ugyanis egy tapasztalt versenyzőt keresnek mellé 2010-re.

“Úgy gondolom, hogy van néhány tapasztalt versenyző, akire a Renault pályázik a jövő évre, azonban én megpróbálok nem belefolyni ebbe. Hogy őszinte legyek, az eddig hallott nevek közül mindenkit szívesen fogadok” – mondta.

“Szerintem mindnyájan jó munkát tudnak végezni. Természetesen vannak olyan versenyzők, akiket szívesebben látnék a csapatban, a velük kialakított személyes kapcsolatom miatt, de ahogy azt már mondtam, nem fogok beleszólni ebbe, ezt meghagyom azoknak, akik erről döntenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kubica komoly kihívásra számít a Renault-nál
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!
Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!
Hamilton rosszul lett a dobogón, a koronavírus utóhatásaival küzd

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!