Friss hírek

Kubica Massára tenné a pénzét

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica szerint Felipe Massa a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a bajnoki címet az idei szezonban, miután a Ferrari brazil pilótája fantasztikusan teljesített az elmúlt futamokon.

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica szerint Felipe Massa a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a bajnoki címet az idei szezonban, miután a Ferrari brazil pilótája fantasztikusan teljesített az elmúlt futamokon.

Azt követően, hogy fölényes győzelmet aratott Valenciában, Massa felugrott a második helyre a bajnokságban, és hat futammal a szezon vége előtt mindössze hat ponttal van csak lemaradva a listavezető Lewis Hamiltontól.

A Ferrari versenyzője abszolút esélyesként érkezett meg a hétvégi futamnak helyet adó Spa-Francorchamps-ba, ahol a tavalyi évben is kiválóan teljesített.

Hirdetés
 

Kubica már az év elején is a brazilra tette le a voksát, és most sem gondolja másképp a dolgot, ugyanis ismét megerősítette, hogy véleménye szerint a Ferrari brazilja a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére.

“Ahogy azt már a szezon elején is mondtam, ha fogadnom kellene, akkor Massára tenném a pénzem, és ehhez még mindig ragaszkodom” – mondta a BMW pilótája a riportereknek Spában.

“Minden az autó teljesítményétől függ, és attól, melyik pálya fekszik inkább a Ferrarinak vagy a McLarennek. Szerintem a csapattársak, Kimi és Heikki is fontos szerepet kapnak. Kimi továbbra is versenyben van a vb-címért, ám Heikki már nem, így ez akár előnyt is jelenthet, mert néha segíthet Lewis-nak.”

Kubica továbbá azt is elmondta, hogy meglátása szerint sokan alábecsülték Massát, miután a brazil pilóta több hibát is vétett karrierje elején, illetve az idei évet sem kezdte túl fényesen.

“A legtöbb ember szerintem nem vette észre, hogy valójában milyen jó munkát is végez” – mondta a lengyel versenyző Massáról. “Még mindig az van a fejükben, mikor kicsúszik, és egyszerűen nem tudják megváltoztatni a véleményüket. A múltban vétett jó néhány hibát, és az év eleje sem volt túl eredményes számára, de mára kiváló munkát végez.”

“Remekül teljesített az elmúlt versenyeken, nagyon gyors, és mind az időmérőn, mind pedig a versenyen egyenletes teljesítményt nyújt. Éppen ezért úgy gondolom, mindene megvan ahhoz, hogy harcba szálljon és akár meg is nyerje a bajnokságot.”

“Úgy gondolom, hogy az emberek nagyon nehezen tudják megváltoztatni a négy évvel ezelőtt kialakított véleményüket. Felipe rengeteget fejlődött versenyzőként, és ezt bizonyítja is.”

“Az elmúlt hat-hét versenyen fantasztikusan ment, és nehéz helyzetbe hozta Kimit, ami nem egyszerű. De neki sikerült. Rendben, néha gyorsabb nála, azonban az utóbbi időben, többször van Felipe előtte, és nem is kis különbséggel” – tette hozzá Kubica.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!