Friss hírek

Kubica még nem mondott le a bajnoki címről

Robert Kubica ismét felszólította csapatát, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy harcba szállhasson a bajnoki címért az utolsó két versenyen, miután a második helyen végzett a Japán Nagydíjon.

Robert Kubica ismét felszólította csapatát, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy harcba szállhasson a bajnoki címért az utolsó két versenyen, miután a második helyen végzett a Japán Nagydíjon.

A BMW lengyel versenyzője továbbra is eséllyel pályázhat a vb-cím megszerzésére az idei évben, ugyanis két futammal a szezon vége előtt 12 pont a lemaradása a listavezető Lewis Hamilton mögött.

“Nem javultunk túl sokat az elmúlt két hónapban, így a második hely a versenyen, illetve az időmérőn elért eredmény, lenyűgöző” – mondta Kubica a futamot követően.

“Az időmérő ismét kulcsfontosságú volt, sikerült jó eredményt elérnem, és egyenletes teljesítményt tudtam nyújtani. A második helyen végeztem, ami egy kiváló eredmény a csapat számára, hiszen nem vagyunk könnyű helyzetben mostanában. A hétvégi siker feltüzelheti a csapatot, továbbra is harcban vagyunk, így mindent bele kell adnunk.”

Kubica a gumik szemcsésedését okolja azért, hogy nem tudta megtartani vezető pozícióját, és alulmaradt Fernando Alonsóval szemben, aki zsinórban második győzelmét aratta az idei szezonban.

“Nem kaptam el túl jól a rajtot, és az egyik Toyota elment mellettem, majd úgy döntöttem, a belső ívre megyek” – magyarázta a lengyel pilóta. “Nagyon későn fékeztem, és ha valaki hibátlanul vette volna az ívet előttem, azt hiszem, eltaláltam volna, de mindenki egyenesen ment.”

“Blokkoltak az első kerekeim, de elsőként jöttem ki a kanyarból. Azonban nem tudtam elszakadni, Fernando tartotta a távolságot, pedig mindent beleadtam. Az első kiállások után elkezdtek szemcsésedni az abroncsaim, és az utolsó szektorban lassabb voltam, így nem tudtam tartani vele a lépést.”

Gumiprobléma ide vagy oda, Kubica megvédte második pozícióját a mögötte haladó Kimi Raikkönentől, aki mindent megtett annak érdekében, hogy áthámozza magát a BMW-n.

“Az utolsó etapban kiváló csatát vívtam Kimivel, mikor szintén szemcsésedtek a gumik. Aztán később megtisztult az abroncsok futófelülete, és egy kis lélegzetvételnyi előnyöz jutottam” – tette hozzá Kubica.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!