Kubica még nem mondott le a bajnoki címről

Robert Kubica ismét felszólította csapatát, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy harcba szállhasson a bajnoki címért az utolsó két versenyen, miután a második helyen végzett a Japán Nagydíjon.

Robert Kubica ismét felszólította csapatát, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy harcba szállhasson a bajnoki címért az utolsó két versenyen, miután a második helyen végzett a Japán Nagydíjon.

A BMW lengyel versenyzője továbbra is eséllyel pályázhat a vb-cím megszerzésére az idei évben, ugyanis két futammal a szezon vége előtt 12 pont a lemaradása a listavezető Lewis Hamilton mögött.

“Nem javultunk túl sokat az elmúlt két hónapban, így a második hely a versenyen, illetve az időmérőn elért eredmény, lenyűgöző” – mondta Kubica a futamot követően.

“Az időmérő ismét kulcsfontosságú volt, sikerült jó eredményt elérnem, és egyenletes teljesítményt tudtam nyújtani. A második helyen végeztem, ami egy kiváló eredmény a csapat számára, hiszen nem vagyunk könnyű helyzetben mostanában. A hétvégi siker feltüzelheti a csapatot, továbbra is harcban vagyunk, így mindent bele kell adnunk.”

Kubica a gumik szemcsésedését okolja azért, hogy nem tudta megtartani vezető pozícióját, és alulmaradt Fernando Alonsóval szemben, aki zsinórban második győzelmét aratta az idei szezonban.

“Nem kaptam el túl jól a rajtot, és az egyik Toyota elment mellettem, majd úgy döntöttem, a belső ívre megyek” – magyarázta a lengyel pilóta. “Nagyon későn fékeztem, és ha valaki hibátlanul vette volna az ívet előttem, azt hiszem, eltaláltam volna, de mindenki egyenesen ment.”

“Blokkoltak az első kerekeim, de elsőként jöttem ki a kanyarból. Azonban nem tudtam elszakadni, Fernando tartotta a távolságot, pedig mindent beleadtam. Az első kiállások után elkezdtek szemcsésedni az abroncsaim, és az utolsó szektorban lassabb voltam, így nem tudtam tartani vele a lépést.”

Gumiprobléma ide vagy oda, Kubica megvédte második pozícióját a mögötte haladó Kimi Raikkönentől, aki mindent megtett annak érdekében, hogy áthámozza magát a BMW-n.

“Az utolsó etapban kiváló csatát vívtam Kimivel, mikor szintén szemcsésedtek a gumik. Aztán később megtisztult az abroncsok futófelülete, és egy kis lélegzetvételnyi előnyöz jutottam” – tette hozzá Kubica.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS