Kubica megkezdte rehabilitációját - F1VILÁG.HU

Kubica megkezdte rehabilitációját

HIRDETÉS

Azt követően, hogy múlt héten elvégezték rajta az utolsó műtétet és napokkal ezelőtt elhagyta az intenzív osztályt, Robert Kubica megkezdte rehabilitációs programját a Santa Corona kórházban.



Azt követően, hogy múlt héten elvégezték rajta az utolsó műtétet és napokkal ezelőtt elhagyta az intenzív osztályt, Robert Kubica megkezdte rehabilitációs programját a Santa Corona kórházban, ahol két héttel ezelőtt elszenvedett rali-balesete óta ápolják.

A Renault lengyel pilótája február elején szenvedett súlyos sérüléseket, miután szó szerint felnyársalta autóját egy szalagkorlát, ami csúnyán szétroncsolta jobb karját.

Az első órák kritikusak voltak, Kubica rengeteg vért vesztett, sőt még az is félő volt, hogy amputálni kell jobb karját, ám a szakszerű ellátásnak köszönhetően helyreállították vérkeringését és stabilizálták állapotát.

A lengyel pilóta több műtéten is átesett, legutóbb múlt szerdán, mikor több helyen eltört könyökét műtötték a specialisták, ami után néhány napig megfigyelés alatt az intenzív osztályon tartották.

Dr. Igor Rossello elmondta, hogy Kubica állapota a körülményekhez képest jónak mondható, és a lengyel versenyző már megkezdte rehabilitációs programját az olaszországi kórházban.

„Már nincs szüksége intenzív ellátásra, így megkezdhette a rehabilitációját” – mondta a világhírű kézspecialista. „Most már a saját nagy szobájában van, így a lehető legkényelmesebben érezheti magát.”

„Már megkezdte a kezének mozgatását, különböző apró gyakorlatokat végez az ujjaival. Egy kicsit már tudja mozgatni az ujjait, és már érzékel bizonyos behatásokat. Azonban ami a legfontosabb, hogy semmi jele nincs fertőzésnek, ami a legnagyobb aggodalom.”

„Ma reggel láttam őt, és elég jól van, az állapota pozitív, figyelembe véve, hogy milyen komoly sérülései voltak és min ment keresztül. Ami jó hír, hogy eddig semmiféle komplikáció nem lépett fel a műtéteit követően.”

Hirdetés

„Nincsenek már fájdalma és fizikális kondíciója is jónak mondható. Egyértelműen alig várja, hogy már megkezdesse rehabilitációs munkáját.”

A szakember ismét elmondta, hogy egyelőre képtelenség megmondani, hogy mikor ülhet újra volán mögé Kubica, aki első interjújában úgy nyilatkozott, hogy reményei szerint még idén visszatérhet a Forma-1-be.

„Nagyon nehéz mit mondani” – folytatta Rossello. „A következő néhány hétben még itt marad, és folyamatosan ellenőrizzük az állapotát. Ez idő alatt még van esély arra, hogy fertőzést kap, és más komplikációk is felléphetnek még.”

„Néhány naponta kötést kell cserélni a kezén. Két hét múlva többet fogunk tudni mondani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!