Kubica megnehezítené a Ferrari dolgát a versenyen

Robert Kubica elmondása szerint különösebb erőfeszítés nélkül szerezte meg a negyedik helyet a Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén, így biztos benne, hogy versenyképes lesz a holnapi megmérettetésen.

Robert Kubica elmondása szerint különösebb erőfeszítés nélkül szerezte meg a negyedik helyet a Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzésén, így biztos benne, hogy versenyképes lesz a holnapi megmérettetésen.

A BMW lengyel versenyzője, két tizeddel csúszott le a pole pozícióról, és bár a Ferrari duója, illetve Fernando Alonso mögül várhatja a holnapi futam rajtját, ismét megelőzte mindkét McLarent.

Kubica egészen a pénteki edzésekig nem tudta, mit várjon a spanyol hétvégétől, ugyanis a múlt heti teszteken szinte végig a 2009-es fejlesztésekkel foglalkozott.

A lengyel pilóta azonban már a pénteki edzéseket követően tudta, jól szerepelhet Barcelonában.

“Abszolút magabiztos voltam” – mondta Kubica az ITV-nek. “A múlt heti teszt után nem tudtam, hogy mire számítsak, azonban kiváló munkát végeztünk a pénteki edzéseken.”

“Az első és második etapban azt gondolom, hogy én teljesítettem a legkevesebb kört, mert biztonságban éreztem magam. Könnyedén átjutottam a következő körökbe. Mindvégig jó volt a sebességem, és az utolsó etapom is kiválóan sikerült, így magabiztosan várom a versenyt.”

Kubica, aki zsinórban harmadik dobogós helyezésére készül, úgy érzi, ő lehet majd a Ferrari versenyzőinek legnagyobb ellenfele, és abban is biztos, hogy túl tudja szárnyalni a hazai színekben versenyző Fernando Alonsót, aki brillírozott az időmérő edzésen.

“Fernando Spanyolországban van, és 210 %-ot nyújt, de biztos vagyok benne, hogy megverjük a versenyen” – magyarázta a BMW pilótája, akinek csapattársa már nem volt ennyire elégedett saját teljesítményével.

Heidfeld a következőkkel folytatta: “Nem vagyok elégedett a kilencedik hellyel. Az első gyorsköröm elfogadható volt az utolsó etapban, de a végén nem sikerült jól a mért köröm. Az sem segített, hogy a gumik elkezdtek szemcsésedni. Bízom benne, hogy jobban kapom majd el a rajtot, mint az elmúlt versenyeken.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS