Kubica: Nehéz lesz megfogni a McLarent

Annak ellenére, hogy csak a Red Bull és a Ferrari versenyzői végeztek csapata előtt a péntek délutáni szabadedzésen, Robert Kubica úgy gondolja, hogy nagyon nehéz lesz megverni az egyébként elég gyengén teljesítő McLarent a hétvégi Magyar Nagydíjon.


Annak ellenére, hogy csak a Red Bull és a Ferrari versenyzői végeztek csapata előtt a péntek délutáni szabadedzésen, Robert Kubica úgy gondolja, hogy nagyon nehéz lesz megverni az egyébként elég gyengén teljesítő McLarent a hétvégi Magyar Nagydíjon.

A francia alakulat kiválóan teljesített a mai két szabadedzésen, és bár több mint egy teljes másodpercet kapott a tempót diktáló Sebastian Vetteltől, csak a Red Bull és a Ferrari versenyzői tudták megelőzni.

Mindez egyébként nem olyan meglepő, hiszen a Renault R30 fantasztikusan ment a hasonló karakterisztikával rendelkező Monacóban, ahol Kubica harcban volt a pole pozícióért, és a győzelemért, jóllehet a lengyel versenyző korábban már elmondta, hogy senki nem várjon hasonló teljesítményt tőlük.

Azonban a McLaren mai teljesítménye és versenyzői pesszimista nyilatkozatai alapján úgy tűnik, hogy a Renault-nak igenis lesz esélye arra, hogy harcba szálljon a wokingi gárda duójával, habár Kubica óvatosságra intette a rajongókat.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt arra, hogy a McLaren előtt végezzenek a hétvégén, a lengyel versenyző – akiért rengeteg hazai rajongója látogatott ki a Hungaroringre – a következőket mondta: „Bízom benne.”

„Természetesen bízunk abban, hogy mindenkit megverünk, azonban reálisan kell látnunk az esélyeinket. Szerintem nagyon nehéz lesz megverni őket, de majd úgyis meglátjuk, a holnapi időmérőn már többet fogunk tudni.”

„A pénteki edzésekből nagyon nehéz bármilyen következtetést levonni. Az autó jól ment, de a Red Bull sebessége elképesztő. Bár úgy érezzük, hogy az autó jól megy, mégis legalább egy másodperc a lemaradásunk, szóval hatalmas a különbség.”

„Csak abban bízhatunk, hogy a többiek kevésbé lesznek versenyképesek, mint mi.”

Kubica azt is elárulta, hogy a Renault kiváló teljesítményének egyik oka az, hogy csapata egy továbbfejlesztett áramoltatott diffúzorral érkezett a Magyar Nagydíjra.

„Komoly lépést tettünk előre, ugyanis az áramoltatott diffúzor egyik nagy hátrányát, amivel a valenciai futam óta szenvedtünk, sikerült kiküszöbölnünk” – magyarázta a lengyel. „Szóval azt gondolom, hogy sokkal hatékonyabb lesz, mint az elmúlt három versenyen.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt az a nagy hátrány, Kubica így felelt: „A motorerő tekintetében szenvedtünk, ugyanis az új kipufogórendszerrel nem tudtunk olyan teljesítményt kihozni a motorból, mint a régivel. Azonban az új fejlesztésekkel ez már a múlté.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS